Més lluny

Obrint Pas

Terra

Recorrent el temps que ens ha tocat viure,burlant fronteres que ens han imposat, pels camins que uneixen la memòria i aclareixen la veritat. Per la Marina, la Ribera, Vall d'Albaida, la Safor, de la Plana al Vinalopó i el Maresme i Osona, les Illes i el Penedès i com el Vallès no hi ha res!. On tour, recorrent els fronts del meu temps. On tour, amb la revolta traçada en la ment. On tour, per les rutes de la memòria. On tour, la geografia escrita en la gent. Més lluny, haurem d'anar més lluny. Més lluny, més lluny que el demà. Més lluny, lluitant per aconseguir. Més lluny, un futur per tu i per mi. Mira, mira si hem recorregut terres que hem anat fins a Felanitx, a Manacor i l'Alcudia a Soller, Sant Francesc i ací. Mira, mira si hem recorregut terres que hem anat fins a Pedreguer, Vall de Laguart, la Vall de Gallinera a la Font, Pego i ací. De tornada a casa amb la ment encesa, no puc deixar de pensar que trafique amb la idea d'un nou projecte cap a la unitat popular!Per la Marina, la Ribera, Vall d'Albaida, la Safor, de la Plana al Vinalopó i el Maresme i Osona, les Illes i el Penedès i com el Vallès no hi ha res! On tour... Més lluny... Mira, mira si hem recorregut terres que hem anat a l'Aplec dels Ports, a Vistabella, Morella i Cabanes a Vinaròs, Tortosa i ací. Mira, mira si hem recorregut terres que hem anat fins a Alfarrasí, a Atzaneta, Atzaneta i Albaida a Benimaclet i ací.

... revolució "on tour"

"Mai no deixis de lluitar, mai no deixis mai de fer, mai no deixis de plantar cara al poder" Vagis on vagis, la revolució va amb tu. Vagis on vagis, Jesús va amb tu. La construcció del Regne és anar més lluny, sempre més lluny (anar més lluny, lluitant per aconseguir un futur per tu i per mi), sense deixar mai de lluitar, de fer, i sobretot, de plantar cara al poder.Jesús ens invita, contínuament, a anar més lluny. Sempre més... més pregària, més treball, més acció, més solidaritat, més... Tocant el nas:On porto la revolta? Com puc anar més lluny? Estic disposat a fer-ho?Quin és el poder al que he de plantar cara? Ho faig?En la meva vida com a cristià, porto sempre amb mi la revolta de l'Evangeli?

Missioners "on tour". (Lc 10, 1-11)

Després d'això, el Senyor en designà uns altres setanta-dos i els envià de dos en dos perquè anessin davant seu a cada poble i a cada lloc per on ell mateix havia de passar. Els deia:-La collita és abundant, però els segadors són pocs. Pregueu, doncs, a l'amo dels sembrats que hi enviï més segadors. Aneu: jo us envio com anyells enmig de llops. No porteu bossa, ni sarró, ni sandàlies, i no us atureu a saludar ningú pel camí. Quan entreu en una casa, digueu primer: "Pau en aquesta casa." Si allí hi ha algú que n'és digne, la pau que li desitgeu reposarà damunt d'ell; si no, tornarà a vosaltres. Quedeu-vos en aquella casa, menjant i bevent el que tinguin: el qui treballa, bé es mereix el seu jornal. No aneu de casa en casa. Si entreu en una població i us acullen, mengeu el que us ofereixin, cureu els malalts que hi hagi i digueu a la gent: "El Regne de Déu és a prop vostre." Però si entreu en una població i no us acullen, sortiu a les places i digueu: "Fins i tot la pols del vostre poble que se'ns ha encastat als peus, ens l'espolsem i us la deixem. Però sapigueu això: el Regne de Déu és a prop!"