Niño soldado

ska-p

ke corra la voz

Fui a nacer donde no hay nadatras esa linea que separa el bien del malMi tierra se llama miseriay no conozco la palabra libertadfui secuestrado en una guerratorturado y preparado pa matarme han convertido en una bestiasoy solo un nino que no tiene identidadme han obligado a dispararme han ensenado como asesinarme han obligado a mutilaren un infierno tarrenalEH NO, TU INDIFERENCIA NO TIENE PERDONQUIEN TE ROBO EL CORAZON ?NO TE LEVANTES DEL SILLONEH NO, TU INDIFERENCIA NO TIENE PERDONQUIEN TE ROBO EL CORAZON ?APAGA LA TELEVISIONuna pistola en mi cabezame esta obligando a asesinar a mi papasoy una maquina de guerrami dedo aprieta ese gatillo sin mirarme han obligado a dispararme han ensenado como asesinarme han obligado a mutilaren un infierno tarrenalEH NO, TU INDIFERENCIA NO TIENE PERDONQUIEN TE ROBO EL CORAZON ?NO TE LEVANTES DEL SILLONEH NO, TU INDIFERENCIA NO TIENE PERDONQUIEN TE ROBO EL CORAZON ?APAGA LA TELEVISION

... nens màquines de matar.

 Avui, 20 de novembre, se celebra el Dia Universal del Nen. Amb aquest motiu, Amnistia Internacional, que participa en la Coalició per acabar amb la utilització de nens soldat, denuncia que en més de 35 països d'arreu del món, hi ha entre 300.000 i 500.000 menors que són obligats a formar part d'exèrcits estatals, forces paramilitars, milícies civils i grups armats d'oposició.  "El reclutament i la utilització de menors de 18 anys en els conflictes armats constitueixen crims de guerra i, per tant, són crims comesos, no només contra els nens, sinó contra tota la comunitat internacional", afirma Amnistia Internacional  L'organització presenta una nova pàgina web: http://www.actuaconamnistia.org/ perquè els ciutadans puguin col·laborar en la lluita contra la utilització de nens i nenes en els conflictes. En aquesta pàgina pot firmar-se una petició dirigida al president del Govern espanyol sol·licitant que aprofiti el paper que el nostre país té actualment en les Nacions Unides, com a membre no permanent del Consell de Seguretat, per promoure l'adopció de mesures sancionadores dirigides a qualsevol de les parts involucrades en un conflicte que recluti nens i nenes soldat, i per aconseguir l'aprovació de mesures sancionadores dirigides als Estats que exportin armes a països en els quals hi hagi constància del reclutament de nens i nenes soldat.  Les investigacions realitzades per la Coalició assenyalen, per exemple, que a Colòmbia uns 14.000 menors participen en els enfrontament armats. Des de 1996, hi ha nens combatens en tots els grups armats a la República Democràtica del Congo i representen un 35% de la tropa. A Myanmar, uns 70.000 nens formen part de l'exèrcit estatal després d'haver estat allistats per la força, ja sigui per segrest o amenaces de presó.  

Paraules d'un nen soldat implicat en el conflicte de la República Democràtica del Congo

"Havíem de caminar durant dies. A la nit, havia d'assaltar pobles per aconseguir una mica de menjar. A l'octubre, vaig prendre part en l'atac contra Uvira. Va ser horrible. Tenia por i no volia matar ni que em matessin. Després de l'atac, vaig abandonar l'arma i vaig fugir"