La casa

Gossos

El jardí del temps

Fa cinc anys i un dia de casa va marxar,volia alliberar-se, tornar a començar.Va fer un gir en la vida difícil d'explicar,quan semblava que ho tenia no s'ho va repensar.Dins la bossa dues mudes, un cd d'Edith Piaf,el poema d'una amiga, En el camí de Kerouac,la foto de família i el carnet d'identitat iun pot amb quatre herbetesés tot el que es va emportarquan un dia se'n va anar a viurelluny de tot.Va ser més dur al principidel que havia imaginat,ara tenia el que volia,peró també la soledat.I buscava tot sovint,per camins desafinats.Tant li era una estranya,per sentir-se acompanyat.Tens una nit, per enamorar-te,tens un matí, per abraçar-mei un altre nit, per expressar-tei un nou matí per oblidar-me.Per oblidar-me per sempre.No m'esperis.Quan el Sol per l'Oestil·lumina aquella casa,tot es calmai comença un gran espectaclefins que se'n va a dormir.I ara sol, amb la llum d'una trista espelmase'n recorda quan un dia ell era un altrei sap que ara és feliç.Serà un miracle,serà un miracle si al finalem puc entendre amb algú com tu.Quan el Sol per l'Oestil·lumina aquella casa,tot es calmai comença un gran espectaclefins que se'n va a dormir.I ara sol, amb la llum d'una trista espelmase'n recorda que un bon dia ell era un altrei sap que ara és feliç.

... i la Llegenda Personal

Diuen que el paisatge és un estat de l'ànima. Tot contemplant la bellesa de les muntanyes o la brutícia d'un racó de la ciutat la nostra ànima es remou i ens trobem en un estat diferent. Però per  a tot això cal saber escoltar, cal haver marxat de casa, haver fet una mena de "purga"  i marxar lluny de tot.  Aleshores potser arribarem al miracle de relacionar-nos amb aquest altre Tu que sembla que una nit ens enamora, un altre matí ens abraça, una altra nit s'expressa i, de sobte, ens oblida i ens trobem altra vegada sols.             Mentrestant, entre trobades i soledats, anirem forjant la nostra "Llegenda Personal" i això ens farà feliços:

La llegenda personal, “L’Alquimista”, Paulo Coelho.

"Sóc el Rei de Salem", li havia dit el vell.- Com és que un rei conversa amb un pastor? - li va preguntar el noi, tot avergonyit i d'allò més admirat.- Per diversos motius. Però el més important és que has estat capaç d'assolir la teva Llegenda Personal.            El noi no sabia què era la seva Llegenda Personal.- És allò que sempre has desitjat fer. Totes les persones, al començament de la joventut, saben quina és la seva llegenda personal.            "En aquesta època de la vida, tot és clar, tot és possible, i ningú té por de somiar ni de desitjar tot el que li agradaria fer en aquesta vida. Però, a mesura que passa el temps, una força misteriosa prova de demostrar que és impossible realitzar la Llegenda Personal.            Les paraules del vell no tenien gaire sentit per al noi. Però volia saber què eren les "forces misterioses"; la filla del comerciant quedaria bocabadada amb això.- Són les forces que semblen negatives, però que, en realitat, t'ensenyen què has de fer per realitzar la teva Llegenda Personal. Preparen el teu esperit i la teva voluntat, perquè hi ha una Veritat molt gran en aquest planeta: siguis qui siguis  i facis el que facis, si vols alguna cosa de tot cor, és perquè aquest desig ha nascut a l'Ànima de l'Univers. És la teva missó a la Terra.- Encara que només sigui viatjar? O casar-se amb la filla d'un comerciant de teixits?- O buscar un tresor; l'Ànima del Món, l'alimenta la felicitat de la gent. O la infelicitat, l'enveja, la gelosia. Complir la Llegenda Personal és la única obligació que tenen els homes. Tot és una sola cosa. I quan vols una cosa, tot l'Univers conspira perquè puguis realitzar el teu desig.