Boig per tu

Sau

Rock'n'Cat

En la terra humida escric:"Nena estic boig per tu",em passo els dies esperant la nit.Com et puc estimarSi de mi estàs tan lluny,Servil i acabat,Boig per tu.Sé molt bé que des d'aquest barJo no puc arribar on ets tu,Però dins la meva copa veig Reflexada la teva llum.Me la beuré,Servil i acabat,Boig per tu.Quan no hi siguis al matíLes llàgrimes es perdran Entre la pluja que caurà avui.Em quedaré atrapat,Ebris d'aquesta llum, Servil i acabat,Boig per tu.

... bebent d'un amor possible

Els autors de la cançó diuen que...Pep Sala: (...) Després de trencar-nos-hi el cap, vam decidir fer una cançó personalitzada amb la lluna. (...) Tant el Carles com jo, per aquella època, teníem problemes en les nostres respectives relacions sentimentals, havíem tingut sotregades importants. Per això vam decidir fer una cançó que parlés de la lluna com un amor impossible (...) Una altra imatge que se'ns va ocòrrer és la d'algu que està en un bar, bebent, i té el reflex de la lluna dins la copa. Quan beu és com si es begués la lluna. Els prega_rockers diuen que...En Pep Sala, i algú més que s'esquinçaria els vestits, segurament es sorprendria al saber que aquesta cançó s'ha tocat en el moment de rebre la comunió en algunes eucaristies. Tampoc és d'estranyar perquè el reflex de la Lluna en una copa de ví (el calze de les misses) pot ser interpretat també com la forma del pa de missa. És una imatge molt potent. Tot plegat fa intuir que aquesta cançó té quelcom d'eucarístic, de desig de comunió amb quelcom que pot semblar tan llunyà com l'Amor de Déu.Per altra banda els cristians també poden ser entesos com una colla de llunàtics, de "bojos per Déu" - com anomenaven a Sant Ignasi de Loiola a Manresa -, uns homes tocats per una llum que els obliga a restar com savis assenyalant la Lluna.

La missa sobre el món. (Teilhard de Chardin)

Aquesta pregària va ser feta i viscuda pel jesuïta científic Teilhard de Chardin quan es trobava en un desert sense pa ni vi per a poder celebrar l'eucaristia.  Amb aquest pa i aquest vi, us oferim, Senyor, sobre l'altar de la Terra sencera, el treball, la pena i la joia del Món. Col·loquem damunt la nostra patena, Déu nostre, la collita de tots els esforços que l'home fa en el món. Vessem dins el calze el fruit de l'esforç de tots els qui ens envolten i ens suporten, els qui vénen i se'n van, aquells qui, en la veritat o en el dubte, a l'oficina, al laboratori o a la fàbrica, creuen en el progrés de les Coses i avui perseguiran apassionadament la llum, la llum del vostre Regne. Feu, Senyor, que els cristians aprenguem a lluitar, per tal que puguem presentar-vos l'ofrena de la vostra Creació.