La colla

Els Pets

Agost

A les golfes d'una casa granque entre tots vam haver d'apariartot un món per aprendresense pares ni mestres, Viatge a Itaca i King Crimson al plati els primers canutets d'amagatsota aquella mirada d'un tal Che Guevara I era allí tancatson ens vam fer granssense pensar mai que el destí ens deixaría els vidres trencats. Amics d'abans,tants anys sense veure'ls, en sec tan estranys.Antics companys,que el dia que els trobes promets de trucar-los demà. Cauen del calendari els fullsi amb cada un ens sentim més vençutsperò sovint fent memòriaoblidem les cabòries. El destí ens ha anat escampanti enyorem les estones plegats,les agendes són plenesmassa feina i problemes. No sabem ni on somCadascú al seu mónEsperant el tornque la vida ens convidi a ballar altre cop. Amics d'abans,tants anys sense veure'ls, en sec tan estranys.Antics companys,que el dia que els trobes promets de trucar-los demà. I malgrat el tempsrera cada gestreconec el nenque els diumenges es colava per entrar al ball. Amics d'abans,tants anys sense veure'ls, en sec tan estranys.Antic companyencara que no t'ho creuràsprometo trucar-te demà,encara que no t'ho creuràsprometo trucar-te demà.

... i el ball etern.

            Aquí reapareix un dels temes de fons d'aquest disc de Els Pets: el pas del temps. En aquesta cançó el pas del temps es concreta amb la pregunta "Què en queda d'aquelles amistats de l'adolescència i joventut?". No podem retindre als amics ni els moments passats junts. Potser caldrà viure com si cada instant fos un regal, un moment de plenitud, com si cada instant valgués la pena de ser repetit fins a la eternitat.            El replicant de la pel·lícula de "Blade Runner" també es pregunta què fer amb els seus records. Se n'adona  que la seva vida ha esta plena i sap que pot acomiadar-se content del que ha vist:            "He vist coses que vosaltres els homes mai creuríeu. Naus espaials cremant vora la constel·lació d'Orió. He vist raig C brillant en la foscor prop la porta Tanhäuser. Tots aquests moments es perdran en el temps com llàgrimes en la pluja. És hora de morir." 

Balla com si ningú t'estigués veient

La cançó parla d'un ball. T'adjuntem un text que et convida a que la vida pugui esdevenir un ball etern.  Balla com si ningú t'estigués veientEns convencem a nosaltres mateixos de que la vida serà millor després... Després d'acabar la carrera, després d'aconseguir feina, després de casr-nos, després de tenir un fill, i aleshores després de tenir-ne un altre. Després ens sentim frustrats perquè els nostres fills no són prou grans, i pensem que serem més feliços quan creixin i deixin de ser nens, després quan ens desesperem perquè són adolescents, difícils de tractar. Pensem:  serem més feliços quan sortim d'aquesta etapa. Després decidim que la nostra vida serà complerta quan el nostre marit o dona li vagin millor les coses, quan tinguem un cotxe millor, quan podem anar de vacances, quan aconseguim una millor feina, quan ens retirem.La veritat és que ... NO HI HA MILLOR MOMENT PER A SER FELIÇ QUE ARA MATEIX. Si no és ara... Quan?. La vida sempre estarà plena de després, de reptes. És millor admetre i decidir ser feliços ara de totes les formes... No hi ha un després,  ni un camí per a les felicitats, la felicitat és el camí i és ARA. ENRIQUEIX-TE DE CADA MOMENT QUE VIUS, i enriqueix-te més perqué el comparteixes amb algú especial, tant especial que el portes al cor, i recorda que EL TEMPS NO ESPERA NINGÚ. TREBALLA COM SI NO NECESSITESSIS DINERS, ESTIMA COM SI MAI T'HAGUÉSSIN FERIT, I BALLA ... COM SI NINGÚ T'ESTIGUÉS VEIENT