Eres tonto

El canto del loco

Personas

Esta historia que te cuento es como un grito  Una voz desesperada que grita pidiendo auxilio  Auxilio por no ver nada que me llene en el camino  Auxilio por ver que hay mucha falta de cariño   Me paro y me pregunto por qué no vives  Rodeado de mas verdad y buscando desequilibrio  Que te llene de valor y que te quite del suicidio  No tener que depender para sentirte mas querido   Usando menos el coco y un poquito mas la piel  Ya que somos lo que somos y si no lo quieres ver  Eres tonto!  Si no te gustas es que no estás vivo  Eres tonto!  Pero eso es algo que nació contigo   Y mañana al despertar, saltar de la cama  Luchar tu mañana, mirar a la cara  Que no eres nada   Eres tonto!  Salir a la calle sin la tonteria  Sacando de dentro entera tu vida  Entera tu vida   Parece que esta de moda ir de tontito  Aparentar ser la persona que siempre tu habias querido  ¿Por qué no te quieres aunque sea solo un poquito?  ¿Por qué no eres tu mismo y no algo parecido?   Usando menos el coco y un poquito mas la piel  Ya que somos lo que somos y si no lo quieres ver  Eres tonto!  Si no te gustas es que no estás vivo  Eres tonto!  Pero eso es algo que nació contigo   Y mañana al despertar, saltar de la cama  Luchar tu mañana, mirar a la cara  Que no eres nada   Eres tonto!  Salir a la calle sin la tonteria  Sacando de dentro entera tu vida  Entera tu vida   Ehh!   Eres tonto!  Y mañana al despertar, saltar de la cama  Luchar tu mañana, mirar a la cara  Que no eres nada   Eres tonto!  Salir a la calle sin la tonteria  Sacando de dentro entera tu vida  Entera tu vida.

Desperta!!!

La cançó és un autèntic despertador de l'ànima, un cant explossiu a la recerca de l'autenticitat, d'una vida plena d'amor (de "besos" diuen en una altra cançó) començant per estimar-nos tal com som. Cançó endins:1_ "usar menos el coco y un poquito más la piel". La teva relació amb Jesús és de "coco" o també hi poses la teva pell? Potser si ens hi juguem més la pell entendrem millor l'evangeli, no trobes?2_ "¿Por qué no eres tu mismo y no algo parecido?" Déu t'ha estimat abans que res, abans que féssis cap mèrit, est "imatge de Déu" ja d'entrada... de què tens por?3_ "Sacando de dentro entera tu vida". Pregar és viure amb la força de Jesús a dins, ser capaç d'estimar d'una manera insospitada i això ens fa estar en el món com ell, que ha vingut per a que tothom tingui Pura Vida en abundància (Jn 10, 10: "jo he vingut perquè les ovelles tinguin vida, i en tinguin a desdir")La dinàmica:Fem una rotllana i a cada persona se li reparteix un post-it on hi ha la frase "Desperta!". Cadascú posa el seu nom i es posa a l'exterior de la rotllana. Donarem un temps per a que, amb ordre, anem rotant i escrivint les coses positives que té cada persona del grup mentre enem escoltant la cançó de fons. Aquest post-it ens el podem endur i posar-lo al costat del despertador.

Pren la teva llitera (la teva vida) i camina

La guarició del cec (Mt 9, 1-8)Llavors Jesús pujà en una barca, va passar a l'altra riba i anà al seu poble. Allà li dugueren un paralític ajagut en una llitera. Jesús, en veure la fe d'aquella gent, va dir al paralític: Coratge, fill, et són perdonats els pecats. Hi havia allà uns mestres de la Llei que es deien dintre seu: «Aquest blasfema.» Però Jesús s'adonà dels seus pensaments i els replicà: Per què penseu amb dolenteria dins vostre? Què és més fàcil, dir: "Et són perdonats els pecats", o bé dir: "Aixeca't i camina"? Doncs ara sabreu que el Fill de l'home té el poder de perdonar els pecats aquí a la terra.Llavors diu al paralític: Aixeca't, pren la llitera i vés-te'n a casa. Ell s'aixecà i se'n va anar cap a casa seva. La gent, en veure-ho, sentí un gran respecte, i glorificava Déu que havia donat als homes un poder tan gran.