el llarg viatge

0 -

... del dia a dia (carpe diem).

Sopa de Cabra

Plou i fa sol

Tots caminant sota la pluja, el llarg viatge ens crida,Anem travessant entre les flors els anys.Sense dir res, sense respostes ni equipatges, et guiesSense saber el motiu d'anar endavant. Una ciutat, un dia, sempre un altre,Sents les mirades buides, el sol ja cau. Buscant endins, sota la pell, aquella flama viva,Tallant arrels que mai no vam triar.La lluna enfila plena, pàl·lida i salvatge, antiga;La nit, avui, res no ens podrà amagar. Sents com van passant els dies,Sents com van passant a cada instant.Sempre, ara i aquí estima,Així el camí serà més gran. Veus com va passant la vida,Pren allò que et doni a cada pas,Ni l'ahir ni el demà no t'han d'aturar. Sobre la sorra, escrites, les paraules,Noms que les ones regiren, ja se'n van. El sol naixent aixeca el cap, des de la platja el mires,En un moment, res més ja no veuràs. Sents com van passant els dies...,La força és el present, no l'has d'esperar.

Vols una pregària per quan t'aixeques al matí? Aquesta cançó et pot fer servei. Et proposo que l'escoltis tot mirant com la gent va a treballar a primera hora del matí, com els pares porten els nens a l'escola o com aquell escombriaire et neteja el carrer de bona matinada. Mentrestant pots anar oferint el dia demanat estimar i prendre amb il·lusió tot allò que el dia et vagi donant, que les diferents persones que et trobis  i en les diverses feines que facis et trobis, sota la pell,  acompanyat de la Seva presència. D'això alguns en diuen ser "contemplatiu en l'acció".  La vida de Jesús també és una llarga marxa, la força és el present: converteix-te i creu en la bona nova del déu de l'amor.

Pregària pel matí

"De bon matí, quan encara era fosc, es va llevar, sortí, se n'anà en un lloc solitari i s'hi va quedar pregant.Simó i els seus companys es posaren a buscar-lo. Quan el van trobar li digueren:- Tothom et busca.Ell els diu:- Anem a d'altres llocs, als pobles veïns, a predicar-hi, que per això he vingut.I anà per tota Galilea, predicant a les seves sinagogues i traient dimonis." (Mc 1, 35-39)