Els Pets

Agost

Descamisat Sisquet fa tard,diu adéu a la colla.L'han vacunat contra l'asfalten un poblet de costa On d'amagat l'espera darrere de l'esglésiamig tremolós aquell petóque tindrà gust a sal de mari a nit plena d'estrelles. Un pel suat Cesc s'ha llevat de fer la migdiadamentre al costat la dona va desantrasclets i pales. I mirant com la nenarebossada d'arenadorm al sofà pensant que maitindrà millor moment per anar a buscarla parelleta. Que arribi l'Agostfeixuc i mandrós,que ens fa recordarla bellesa del temps que passa a poc a poc Des del café el senyor Francescmira la gent com tombafent el tallat on fa tants anysté un reservat a l'ombra I quan la dona arribali acosta la cadira del seu costati li estreny la màpensant que el mar és com la vidaque no atura el ritme mai. Que arribi l'agost,vital i enganxós,per treure'ns les presses i recuperar la tendresa del món. Que arribi l'Agostfeixuc i mandrós,que ens fa recordarla bellesa del temps que passa a poc a poc.

...preguem per vacances.

Agost, aquell temps de vacances, de descans, de canvi, de noves oportunitats,... que tots/es esperem desitjant algun moment especial. Però no tots/es el viurem igual; potser només desitgem descansar, desconnectar,... però tenim la possibilitat de viure'l molt més a fons. Com ens canta el Lluís Gavaldà, podem "recordar la bellesa del temps que passa poc a poc", "recuperar la tendresa del món",...            També Jesús buscava aquests espais de silenci, de parar, de recordar els darrers aconteixements i parlar amb Aquell qui estimava:De bon matí, quan encara era fosc, es va llevar, sortí, se n'anà en un lloc solitari i s'hi va quedar pregant. (Mc 1,35)Els deixebles ens diuen que això ho feia molt sovint, i que també els animava a ells a reposar junts per compartir el que havien viscut.

Pren-te temps

I tu, com vols viure aquest estiu?, aquest temps de vacances? Sí, i tant que descansarem!, però, buscarem temps per alguna cosa més? Aprofita el moment i pren-te temps per tot allò que normalment deixem per demà: Pren-te temps per fer alegres els altres, és la joia de l'home.Pren-te temps per comprendre, és la font de la fraternitat.Pren-te temps per escoltar, aprendràs dels altres.Pren-te temps per descansar, és una ajuda pel cos i l'ànima.Pren-te temps per fer excursions, és la joia del conèixer.Pren-te temps per expressar-te, és una veu per als altres.Pren-te temps per ajudar els demés, és la font de la convivència.Pren-te temps per l'art, és donar vida a les coses.Pren-te temps per parlar, és la manera d'entendre's.Pren-te temps per somiar, és la ruta de la fantasia.Pren-te temps per caminar, estimaràs la natura.Pren-te temps per cantar, és la font de l'alegria.Pren-te temps per créixer, arribaràs a ser persona.Pren-te temps per a construir, serà un profit pels altres.Pren-te temps per donar gràcies a Déu, s'ho mereix.