Evangelitzar

L’entusiasme de Jesús ressuscitat és tan gran que va fer oblidar el record nostàlgic de l’home que va passar fent el bé pels camins de Galilea. Quan els onze són a taula, Crist es fa present i els diu: “Aneu per tot el món i  doneu la gran notícia a tota la Creació”. Aquest és l’encàrrec del Ressuscitat: “Digueu a tothom i per tot arreu: ¡El meu Pare és el vostre Pare, el meu Déu és el vostre Déu!”

En escoltar la Paraula en el dia de Pasqua, venen a mi sentiments dispars: alegria, dubte, por, esperança, incertesa, confiança. M’adono que sóc lluny d’arribar a entendre aquesta missió de Jesús. En un exercici d’honestedat em pregunto què hauria de fer, a partir d’ara, si el seu encàrrec és tan gran com anar per tot al món i donar la gran notícia a tota la Creació. Jo no tinc carisma de comercial, si és això els que Ell esperava de mi.

Amb el pas de les hores, a la llum de la seva Paraula, en la quietud silenciosa del meu lloc amagat, sento que evangelitzar no consisteix tant en “fer que sigui” com en “permetre que sigui”. Dur la bona notícia comença per purificar el cor, i, amb un cor transparent, possibilitar que la llum de Déu il·lumini tots els espais, tots els racons, totes les converses, totes les coses. Déu no vol ser llum del món sense nosaltres, sinó a través nostre. ¿És que potser continuarem conreant l’opacitat, fins i tot en nom de les millors intencions? ¿O més aviat viurem la humilitat del cor que deixa passar la llum que tot ho recrea?

Et proposo una estona de pregària amb la que exercitar-te en l’evangelització que ens encomana Crist. Comença, com has fet altres vegades, per la teva respiració. Compta cada unitat d’inspiració i expiració. Posa la intenció de voler dur arreu i a tothom la més gran novetat mai dita. Amb cada unitat imagina com arriba, per cercles expansius, la llum de vida de Jesús ressuscitat, des del teu cor fins als confins de l’Univers. Mentre, deixes que ressoni dins teu: “No tingueu por. Jo seré amb vosaltres cada dia fins a la fi del món”.