Abús i corrupció

Segons l’últim informe de Transparencia Internacional de 2022, els nivells de percepció de la corrupció en el sector públic no han disminuït en els últims 10 anys. A Espanya els casos de corrupció segueixen sent notícia tot i el pas dels anys i els canvis de govern. Diu l’informe que la població va perdent  la confiança en el sistema legal i també la motivació per a denunciar casos de corrupció. I que la corrupció en el món pot ser alhora causa i resultat del deteriorament de la pau global.

És possible que Jesús respirés un ambient polític i social semblant a l’actual en alguns aspectes. El poble d’Israel portava anys sotmès al poder dels romans i i de l’establishment jueu de l’època.

La corrupció limita la capacitat dels governs de protegir les persones i erosiona la seva confiança. En les societats democràtiques podem alçar la veu per ajudar a eliminar la corrupció i exigir un món més segur per a tots.

Som temples de l’Esperit i Jesús ens envia amb Ell perquè l’ajudem a fer-se present en aquest món. No ens calen objectius impossibles sinó petits gestos, petites accions, algun canvi d’actitud. ¿No estem cridats a actuar cadascú segons les nostres possibilitats? La pregària ens hi ajudarà, ¿estem prou en contacte amb Jesús, a la seva presència?

Fem doncs el possible per construir una societat més justa a través d’un sistema legal més transparent i de fàcil accés: un sistema en què les persones grans i amb menys recursos no quedin al marge, un sistema que generi confiança. I, en tant que sigui possible, participem de manera activa per tal d’afavorir una democràcia més participativa.