Missió Quaresma III

Text fonamental per aquesta Quaresma:
L'Esperit del Senyor reposa sobre meu,
perquè ell m'ha ungit.
M'ha enviat
a portar la bona nova als pobres,
a proclamar als captius la llibertat.
 

Els captius han estat portats a terra estranya. No hi han anat per gust, no hi van lliurement; sinó sotmesos a cadenes i ben vigilats han fet un viatge desagradable per anar a parar on mai hagueren volgut arribar. En el seu cor i la seva memòria recorden altres temps, altres cares, altres paisatges. Tot resta lluny i en obrir el ulls cada matí el primer que pensen i és pregunten és on són, perquè aquest canvi?
 
Em pregunto quines són les meves captivitats, dependències en contra de la meva voluntat, lligams que condicionen de tal forma, que la vida es cola pels forats de les cadenes... Potser mai m'he considerat captiu, i avui possiblement me n'adono... Enyoro una llibertat que em porti a fer el que realment vull i espero. Lliures per estimar, lliures per donar-se, lliures per crear lligams, lliures per creure, lliures per esperar, lliures per esdevenir fidels, una mica més a imatge i semblança de Déu... lliures per....

Que lliure vas ser Tu Jesús tota la teva vida mortal, admiro la teva llibertat d'esperit davant tantes normes, lleis, costums, opressions, malalties i poders opressors. Admiro la teva coherència entre el que creies i senties amb el que deies i parlaves. Si us plau, comunica'm el teu Esperit, l'Esperit de llibertat, solidaritat, goig i saviesa, perquè esdevingui jo mateix, una persona pels altres.
 
Molta gent....gran part del poble avui està captiu per l'atur que paralitza les capacitats i possibilitats de viure dignament. Molts estan captius d'hipoteques que baixen o pugen segons els interessos del capital. Comunitats senceres són captives de l'explotació, de la desenfrenada cobdícia dels capitals globals sense rostre. Nacions senceres, castes socials, dones sotmeses,....

Jesús, el Regne de Déu és alliberador, reconeix la dignitat de tota persona i de tota la persona com a fill o filla de Déu,  Massa lentament va arribant aquest Regnat del Pare en el cor humà, en la forma de fer, de relacionar-se, de trencar per sempre aquella terrible expressió "homo homini lupus" (L'home és un llop per l'home)
 
Emmirallats en el Crist creixem en llibertat d'esperit i decidim ser actius en l'alliberament

 

Jesús Renau sj.