MEDITACIÓ PER A PREPARAR EL CANVI D’ANY.

Dintre de poques hores arribarà al seu final l’any 2015. És ja a punt de caure la darrera fulla del seu calendari. Un any que resta a la foscor del passat, del que va ser i ja no hi és.
 
Hi ha un silenci general en el veïnat, com aquell que precedeix a les tempestes d’estiu. Molta gent és a casa sopant i esperant l’espetec de les campanades que donaran el senyal de sortida d’una festa  que pot esdevenir una mica histèrica. Molts perdran els papers i ompliran el seu cos i la seva ment d’alcohol i altres substàncies.
 
Prefereixo en aquest breu temps que em resta d’any recollir-me, ni que sigui per una estona, per donar-te gràcies, Déu, per la vida, pel moviment incansable del cor, per tots els dies o moments de goig, i per tant de bé positiu que s’ha fet a la humanitat durant aquest dotze mesos arreu del món. Després segurament sortiré cap a la festa popular.
 
Milers d’homes i dones de tots els continents i cultures han fet aportacions constructives amb el seu treball, la seva fidelitat, el seu sacrifici personal, la seva gratuïtat, posant el cor, la ment, el cos, la creativitat i l’estudi al servei dels altres. La major part d’ells i d’elles han viscut amagats, no han sortit mai en cap mitjà de comunicació, són anònims; i ells i elles no sols sostenen el món, sinó que el fan progressar en el vertader sentit del humanisme.
 
Sí, no tot és així, ni molt menys. Podria fer una llarga i inacabable llista de tots els horrors i injustícies. Quan ho consideres rectament t’entren molts dubtes sobre la condició humana i les seves capacitats destructives, del nostre egoisme frenètic.
 
I, amb tot, en aquest fi d’any, t’agraeixo, Senyor, tantes inspiracions, mocions, crides, gràcies i ajuts que ens dones, movent persones des de dintre, sabent-ho o no, per tal de que el teu Regne vagi arribant. Oh, Déu, has fet hores extres en el nostres cors durant el 2015. Has respectat la nostra llibertat i autonomia. Sabem que seguiràs inspirant o movent persones durant el 2016, i tots els anys, dia a dia, fins a la fi dels temps. Ens ho vas prometre. GRÀCIES.      
 
Per a la meditació personal.
 
1.- Tres o quatre fets més importants i significatius del 2015 a la meva vida, que no voldria oblidar i que són signes de futur.
2.- Tres o quatre fets col·lectius que han sigut importants a nivell social, polític i de drets humans.
3.- Persones que han marxat d’aquest món i que restaran sempre en el nostre cor. Un nou adéu aquesta nit. En especial els morts per la violència de gènera, de les guerres, de refugiats...etc
4.- Quins són els desigs més profunds del meu cor ara que mor l’any i comença l’any nou.
5.- Què voldria que arribés a ser Jesús per a mi en el 2016.
6.- Li presento al Senyor les persones que estimo o vull estimar. Aquelles també que em sembla que més ho necessiten.
7.- Dintre d’un any, si visc, què voldria haver viscut i fet en el 2016.
 
                   Acabar amb un parenostre.