Vivo en un saco

Jarabe de Palo

Depende

Vivo en un saco pegado al suelo, de donde veo gente pasando, y cuando salgo, entonces pienso, mejor me quedo.  Vivo en un saco lleno de trastos, de donde oigo gente hablando, y cuando salgo, entonces pienso, mejor me callo.  No soy un robot, tengo corazónmi reloj son el sol y las olas, no soy un robot, enchufado a los tiempos que corren.  No soy un cabrón, ni un predicador, no juego a farol y si palmo, palmo, dicen que estoy acabado, pues podría ser que sí.

La vida a ran de terra

Aquesta cançó idealitza la llibertat del cínic, com l'antic filòsof grec Diògenes que vivia lliurement sense res més que un barril que li feia de casa. A vegades s'ha volgut presentar a Jesús també com un rodamón, un "rolling stone" dels que cantaria en Bob Dylan, i en part tindrien raó perquè Jesús sent que seguir la Bona Nova supera les falses seguretats de la casa i l'hortet perquè té en Déu mateix el seu cor i la seva casa. Per això, qui vol seguir-lo ha de saber que "Les guineus tenen caus, i els ocells, nius, però el Fill de l'home no té on reposar el cap" (Mt 8, 20). L'evangeli és una mirada crítica constant que ens desinstal·la.Però si Jesús viu fent de tot el món una casa és per anar a cercar tots aquells que, abandonats al carrer o tancats en el silenci de les parets, cerquen un Pare i una llar per sempre. Jesús no mata als altres amb la seva indiferència, els porta vida per preferència.

Me duele

"Que pienses que soy alcohólico desde mis primeros biberones, me duele. Que pienses que duermo en la calle por voluntad y que ya en la guardería manifestaba deseos de estar sin techo, me duele. Que pienses que soy el único responsable de la situación en que me encuentro, me duele. Que pienses que no merezco nada de nada, me duele. Que pienses que no tuve mis buenos momentos ni que a veces me muero de nostalgia, me duele. Me duele, me mata tu indiferencia. Pero más me duele mi propio presente y ojear un futuro estrecho." (escrit anònim, recollit al bloc "Con cartones por la calle",  http://enriquerichard.es/ ")