Aquest proper 8 de març, un any més, i com cada dia internacional de la dona treballadora, hi haurà convocades manifestacions a molts punts del planeta, demanant la igualtat i la no discriminació per causa del gènere. Movilitzacions articulades a l'entorn del feminisme que lluita, de fet, contra totes les desigualtats.
Avui és més present el debat sobre la discriminació de gènere tot i que bona part de la societat encara continua ridiculitzant o menystenint qui se surt de certs patrons establerts.
L'església, com a ens format per homes i dones, no és aliena al que passa al món. Dins l'església també hi ha discriminació i abús de poder. "Aquestes xacres intolerables que es perpetuen i es mantenen no deixen veure la realitat d’una comunitat creient que és viva arreu i que és portadora d’uns valors d’acollida, justícia social, solidaritat i profunditat espiritual que són tan necessaris" diu el col·lectiu de dones creients Alcem la veu.
Per això, la coordinadora de dones creients i feministes, que està en contacte amb el moviment internacional Voices for Faith i amb moviments germans a la resta de l’estat, se suma a les mobilitzacions del 8 de març amb el manifest Alcem la veu llegit davant la Catedral de Barcelona una setmana abans, justament per poder sumar-se als actes del dia 8. Demanant que les dones a l’Església siguin tractades com a éssers adults de ple dret, demanant la igualtat i la no discriminació. Aquesta campanya vol tenir un to "profètic i de denúncia constructiva" perquè és feta des de dins l’Església, per dones que se l’estimen i que somien una Església nova, comunitat d’iguals, més plural i més diversa, més rica.
Heus aquí el moment actual que viu l'Església, una oportunitat per créixer i per acostar-nos més a com Jesús ens tracta: dignificant-nos i fent-nos més humans. Jesús, que no s’oblida, mai, de cap dona ni de cap home.