Temps Ordinari - Onzè diumenge

Avui, reprenent els evangelis del temps ordinari després del llarg cicle quaresmal i pasqual, comencem posant les bases: Jesús busca colaboradors per a dur a terme la seva missió. La Bona Nova necessita persones que la proclamin, el Regne necessita persones que el vagin fent present en el nostre món.

I quines persones crida Jesús? Persones molt destacades i escollides pel seu currículum vitae? Sembla que els criteris de Jesús no són l'excel·lència mundana, els seus criteris són uns altres.

En primer lloc veiem la varietat d'orígens i de persones: pescadors, cobradors d'impostos, persones de diverses famílies i tendències (uns eren zelotes, altres més properes als romans…)

En segon lloc, veiem que sembla que el que més pes té és la disposició a conèixer Jesús, aprendre d'ell, seguir-lo allà on vagi, tenir esperit de servei, i de comunitat, de fer camí amb altres i per als altres.

Em puc preguntar jo, si també tinc les disposicions per deixar-me cridar per Jesús per anunciar l'esperança i la bona nova, i per fer present el seu Regne allà on sóc…

També podem veure avui per què i per a què es posa en marxa Jesús.

Ens ho diu de manera preciosa l'evangeli:

"Jesús, en veure aquella multitud de gent, malmenada i desesperançada com les ovelles sense pastor, se n'apiadà…"

Sí, és la mirada tendra de Jesús envers les persones, la humanitat desorientada i poc fraterna, amb tantes persones que són companyes forçoses de la solitud i la desesperança… és tenir els ulls i el cor oberts, el que posa  Jesús en marxa a  per buscar col·laboradors i iniciar la seva missió pública.

Ens podem preguntar nosaltres també si la nostra mirada a les necessitats del món i les persones concretes també ens mobilitza, ens aixeca i ens disposa a ser també colaboradors en la missió del Crist.

Que el Senyor, doncs, ens ajudi avui a aprendre de la mirada tendra i mobilitzadora de Jesús, i que ens disposi a trobar maneres concretes, des de la nostra vida, de colaborar en la missió del Crist.

Llorenç Puig, sj.
Pregària escoltada (coord. Marta Burguet)
Etiquetes