Reflexió i sacrifici: el camí d'aquesta Setmana Santa

Tots sabem en la situació que estem vivint. Dia rere dia, perdem la noció del temps en què ens trobem. Això sí, som conscients que aquesta setmana és diferent de les altres: Setmana Santa. Serà una experiència completament diferent de totes les altres viscudes, però, a la vegada, serà una situació molt enriquidora. 
 
Processons, misses, pregàries, via crucis… de manera digital? Per sort, la tecnologia ens permetrà seguir la Passió d’una manera especial. Aquest fet ens portarà a un camí de reflexió més profund, des del qual la consciència s’immerserà en una nova realitat. Des de casa i amb més temps per pensar, les oracions s’intesificaran, especialment en referència a totes les persones que estan passant per moments difícils. D’aquesta manera, l’activitat litúrgica (tot i ser principalment online) serà col·lectiva, on es formarà un nucli de suport i ajuda mútua. Tots carregarem la nostra creu i tots els pobles caminaran junts per arribar al cim, on recuperarem l’esperança perduda. 
 
El sacrifici també juga un rol important. Podem enfortir la nostra fe amb el simple acte de fer dejuni o dedicar més temps a l’oració. Viure en una mateixa rutina produeix una sensació de tancament; un tancament que es pot convertir en un pensament espiritual i de meditació. Avui més que mai, la renúncia ens ajudarà a conèixer-nos des del nostre interior, juntament amb totes les persones que ens envolten. Tot i el patiment que suportem,  sempre trobarem el petit gra de sorra que ens provocarà l’alegria. 
 
Sempre hem de mirar la part positiva i, és que d’això, en sortirem amb més esperança i comunió. Aprendrem a valorar la vida amb tots els seus detalls i a ser missioners de la veritable paraula. Així doncs, aquesta Setmana Santa, una de les celebracions religioses més apassionades, serà una adaptació dels individus al món tecnològic, però les tradicions es mantindran igual de vives i amb els mateixos sentiments de sempre. Estem disposats a seguir aquest nou camí que se'ns ha proposat?