Troba el moment i el lloc adequat

Quan el desig de pregar arriba i et preguntes com fer-ho, cal ser operatiu i començar responent abans a dues altres preguntes: “quan pregar” i “on pregar”?
Pel que fa al “quan”, descobreix quin és el moment-estrella del teu dia. El moment-estrella és aquell en que acostumes a estar més inspirat, més fresc, més positiu... Per uns serà a primera hora del matí; pels altres, al vespre, quan tothom s’ha retirat. Hi ha qui havent dinat és capaç de resoldre complexes problemes; d’altres, en tenen prou en concloure la digestió. Depèn tant de cadascú!

I per a tu? Quin és el moment-estrella de la teva jornada?
Doncs, allà, posa-hi un temps per a trobar-vos tu i el Senyor. Seran cinc minuts o més. Ho aniràs veient.
Decideix avui, quin serà el teu moment de pregària per demà. Perquè des que hi has pensat, s’inicia el compte enrere del teu desig de pregària.

Pel que fa a “on pregar”, mira de reconèixer-te en alguna de les dues grans meitats en què es divideix la Humanitat davant un repte: els que busquen primerament les solucions al seu voltant i els que comencen buscant-les dins seu. Pels primers, si es posen a pregar, els ajuda molt que l’entorn pregui amb ells: aquella música, una determinada llum, la imatge, la companyia d’altres persones... Pels segons, l’entorn adequat ha de facilitar el seu estil interior de resolució: escoltar-se, acollir llums interiors, imaginar la presència del Senyor...

No sé si t’has reconegut en un o altre estil. Si és així, ja saps el que t’ha d’ajudar a pregar: tenir cura d’un lloc que et permeti resoldre el repte més transformador de la teva vida: parlar amb el teu Pare del Cel. Que no se’t passin per alt els petits detalls.