Per a disposar-se a viure la resurrecció de Jesús cal sortir. Sortir a una experiència que es fora de mi, em depassa i em projecta més enllà d’on estic. Per entendre i sentir els efectes de la seva resurrecció, cal sortir. Ell m’espera fora d’on sóc ara.

Per començar, surto. Com aquella vegada que la rialla d’un altre em va fer riure tant. Superat per contagi, aquell conegut o desconegut, em va fer riure, fins a la llàgrima. No recordo exactament de què rèiem, però la seva rialla alliberava en mi un desig de joia ben pregon.

La resurrecció no és quelcom que ens hagi passat a mi o a tu, encara. Li va passar a Jesús quan tothom el donava per mort. Quan s’assumia dolorosament la desfeta d’una il·lusió; quan s’era davant el desastre, el Déu Amor va irrompre. Jesús es viu! La llum, la plenitud, l’alegria són seves. Es la seva rialla, les llàgrimes de joia, la seva força definitiva, la que celebrem a la resurrecció de Crist. Els meus desànims, limitacions, incomprensions, no ho hauran d’ofegar. Surto i em deixo arrossegar per la seva vida nova. Em deixo contagiar per l’alegria de Jesús ressuscitat.

En segon lloc, la resurrecció té testimonis, persones que han entrat en el seu dinamisme de vida, d’esperança, de fe. I, és a través d’ells que he sentit a parlar, per primera vegada del que li va passar a Jesús i com en van ser partícips. Perquè me’ls estimo, me’ls crec, tot i que jo encara no ho hagi experimentat com ells. Perquè ells  no voldrien que jo visqués en una mentida que em fes mal. I, molt menys, si parlem de l’esperança darrera, el sentit últim de tot plegat on es sostindria tota la meva vida. Per tant, surto, de mi i em crec els testimonis de la resurrecció.

I, en tercer lloc, la resurrecció de Jesús em fa sortir perquè els seus efectes en mi superen en molt tot el que jo creia que em feia feliç. El dibuix que m’havia fet de felicitat queda ara corregit i ampliat en molt per la participació en la resurrecció de Jesús.

De forma que, tot i ser seva la resurrecció, tot i ser el testimoni d’altres, tot i que vagi més enllà de les meves expectatives, puc avui sortir per viure la nova vida de Jesús en mi.

 

Etiquetes