El temps d’Advent és un compte enrere que culmina amb l’esclat silenciós de Déu en tot i tothom. En començar l’Advent som portats dia rere dia fins la llum de Nadal, just quan –si més no a l’Hemisferi Nord-  tenim més hores de foscor.

Dia rere dia, l’Advent alimenta el nostre desig de Jesús en la nostra vida, el Déu Salvador. Aquesta salvació, que culminarà quan tot transparenti la seva presència , la rebem ara en esperança. I aquesta esperança ens porta a anar endreçant la vida, posant sempre Déu en primer lloc.

Tanmateix, el món juga la seva partida, i rivalitza per assolir aquesta primacia. Els anuncis i propostes al voltant de Nadal pretenen substituir Aquell que confessem com a Llum del món.

Una bona manera de viure el compte enrere de l’Advent, en família o en comunitat, és fer present el calendari d’Advent. Les lectures de la missa que se’ns proposen per cada dia, amb la fita dels quatre diumenges, ens donen pistes per preguntar-nos: ¿En què és notarà demà que Déu ha de ser el primer en tot?

Potser me n’estaré d’una llaminadura, d’una estona jugant amb el mòbil, de comprar una inutilitat  mentre em dic “això no ho és tot per a mi. Sols Déu té la primacia”.

Potser dedicaré un temps fent un voluntariat amb necessitats o l’empraré en fer serveis a casa o, fins i tot, obriré la porta al qui cerca sostre, mentre em dic: “el meu temps no és tot per a mi. Déu em vol ajudant als altres”.

O potser trobaré temps per coses que semblen poc eficaces però que acaben ajudant-me a acollir el Senyor. Per exemple, una estona de caminar, de meditar la Paraula de Déu, de seguir una aplicació amb pregàries guiades; mentre em dic: “m’haig de cuidar per ser un bon instrument de la seva pau”.

Potser tindré cura de les deixalles que genero o gaudiré de la bellesa que la natura m’aporta tot dient-me: “No vull devastar gens ni mica l’obsequi de la Creació. Vull cooperar amb el Creador a cada instant”.

La bondat del Nadal es troba en la Llum del Nen Déu en un pessebre, quan cap altre foc fatu distreu l’atenció en la seva humilitat salvadora. Sols així esdevé, de debò, el que veurem escrit per tot arreu: Bon Nadal!

Etiquetes