Al cor del món

Els textos d’aquesta secció són una invitació a buscar al cor del món un significat amagat que ens retorna la serenitat i ens impulsa a l’acció per un món més fratern. Aquesta profunditat és necessària i accessible a tota persona, més enllà del seu Credo.

 • Obediència

  Fa uns anys, un superior provincial va destinar un jesuïta vellet a viure a la comunitat de jesuïtes de la Infermeria, perquè  no podia viure autònomament en cap altra comunitat.

 • Idees i creences

  On es juga la meva felicitat: en les meves idees o en la meva manera de viure? Què té valor en una persona: les idees que expressa o la vida que viu? Com es relacionen les idees i la manera de viure?

 • Escriure per a mi

  Aquest estiu una amiga m’ha aconsellat que escrigui per a mi mateix. En fulls o en una llibreta: tant se val. Però només per a mi. Perquè així em podré dir tot allò que sento i penso sense cap mena de censura.

 • Imagina seriosament

  Imagina seriosament que marxes de la feina. Imagina seriosament on t’agradaria marxar. I després pregunta’t seriosament: Quins canvis faràs a la teva feina actual perquè les coses segueixin funcionant bé – o potser millor- sense tu?

 • Miratges enfrontats

  “Van caminar altre cop cap als ballarins al bosc, amb les mans unides, els rostres il·luminats, tots dos feliços, per un moment, en els seus miratges enfrontats.” Ngugiwa Thiong’o Un grano de trigo. Capítol 7

 • El plàtan i la pedra

  Així com avui dia els contes donen pistes als infants sobre com s’han de comportar en una determinada societat, així també els mites ancestrals donaven pistes als qui els escoltaven o els llegien.