Un regal molt estrany

Val a dir que el dibuix és una mica complicat, però s’entén. Però el que és complicat és l’Evangeli, que parla d’un tema molt difícil: el perdó de les ofenses, el no ser violents. Suposat això, primer hem d’omplir la nostra intenció evangelitzadora d’anècdotes. Us explico un conte:

Dos amics van pel desert; es discuteixen i l’un li etziba una bufetada. L’ofès, escriu a la sorra del desert: “El meu amic avui m’ha pegat.” Al cap d’una estona, EL VENT del perdó esborra allò que estava escrit a la sorra.  Al cap d’un dies, aquell mateix amic li fa un favor, un regal. I l’altre, agafa un martell i un cisell i escriu: “Avui el meu amic m’ha fet un regal.”

- Quina diferència hi veieu? “Què significa el conte?”

- Costa perdonar?

- Com ens sentim si no perdonem? I si perdonem? Per què aquesta diferència?

- S’arreglen les coses pegant-nos, barallant-nos, essent violents?

- Com seria el món si tothom es perdonés les culpes i els actes de violència? I per què no ho fem?

- Jesús avui ens parla de perdonar, de fer un regal als que ens han ofès, i que considerem enemics.

El dibuix ens ho diu d’alguna manera:

- Quin estris hi veieu en el dibuix: la pedra grisa, el paper blanc, les tisores. Recordeu el joc de "pedra, paper, tisores"? Semblen tres enemics, i en canvi podrien tenir cura l'un de l'altre! I un gran cor que vol dir... què significa? Què s’està preparant (fer el regal de canviar les pedres de la violència pel regal de l’amistat). Per això fem servir el paper i la pedra per dir que no volem ser violents.

- Recordeu alguna escena en què heu hagut de perdonar? Alguna escena en què algú (pares, avis, mestres, germans, amics...) us hagi demostrat (o dit) que us perdonaven?

Jesús sempre perdonava, feia regals de pau i de perdó. Qui recorda una escena en què Jesús hagués perdonat? Com se n’anava la gent després de rebre el perdó?