Tenir bon cor

Diguem entre tots què significa que una persona té un bon cor: que és molt resistent i no es cansa mai, i que el cor li dona força per córrer? Que és molt ric i fa molts regals? Que els metges li diuen que no està malalt del cor i que pot menjar de tot?

Tenir bon cor vol dir ser una bona persona que sempre fa el bé, que sempre estima, que o es cansa de fer el bé als altres, que vol que tots i totes siguin feliços...

Us n'heu trobat, d’aquestes persones? Expliquem un cas que us hagi passat o hàgiu vist. Qui és més bona persona: una que fa un regal de 100 euros, o una que en fa de 35 euros? Per què sí, per què no?

L’ Evangeli, la vida de Jesús ens explica que Jesús va passar per la vida fent sempre el bé. Quines coses bones recordeu de la vida de Jesús, que ell va fer... ?

I ara, expliquem el dibuix. “Ensenyar el cor” significa...

Ell volia dir-nos que ens estima, i per això ens ensenya aquesta figura d’un cor. Quan veiem que una persona ens estima, sembla que ensenyi el secret del seu cor, de per què és així. El secret de la seva vida, de la seva felicitat, perquè estimar fa feliços els altres.

Posem-l’hi un títol a aquest quadre. Segur que serà la millor lloança que li podríem fer. I per això ens va manar que ens estiméssim els uns als altres. Perquè en el fons volia la nostra felicitat: un món on la gent no s’estimi s’assembla massa a una guerra, on ningú sembla estimar els altres, tots són enemics. ¿Ens agrada un món així, ens fa feliços...?

Comentari: Francesc Roma sj

Dibuix: Roger Torres sj