Morir i ressuscitar

(Els dos dibuixos haurien d’anar junts. Jo faig l’explicació conjunta)

Crec que seria bo que es recordés primer que fa 2000 anys una persona molt bona, que Déu l’estimava com un fill, Jesús, va ser perseguit fins a la mort per ensenyar un camí que ajudava sobre tot als més humils, que va passar pel món fent el bé, que va renyar a molta gent poderosa perquè s’oblidava de ser bona i feia mal als més pobres i marginats. I perquè deia la veritat contra aquells que feien patir a tanta gent. Eren els més rics i poderosos. Una mica com passa avui (notícies, televisió, diaris plens de notícies de guerra). Per desgràcia hi ha molta gent molt bona que segueix sent perseguida per continuar el camí que va fer Jesús.

Aquesta vida Jesús la va pagar amb la mort. I mort en creu. I sense exagerar, s’ha de parlar del que suposava en aquells temps morir crucificat. Per això, recordant la vida de Jesús celebrem la Setmana Santa, que va des de... fins a...

Però Déu Pare va voler donar com a premi a una vida com la de Jesús, la vida de Déu, ressuscitant-lo. I el va ressuscitar per dir-nos que Jesús TENIA RAÓ, i que no hi ha dret que una persona tan bona acabi malament (paraules textuals d’un nen que es queixava que Jesús acabés en una creu)

Suposat això, ara CAL ENFOCAR EL DIBUIX.

Què hi fan aquests nens pujats a dalt d’una creu? Qui els hi ha posat? Per què hi són? Creieu que hi ha molts nens i nenes (és a dir, persones del nostre temps) que pateixen? D’alguna manera la seva vida s’assembla a la de Jesús que es va sacrificar per tots nosaltres.

Què pretenia fer Jesús quan renyava als rics i poderosos? Es pot fer una cosa així sense estimar? És cosa bona intentar fer una vida més feliç per als altres?

Llavors, per què van crucificar Jesús? Perquè hi ha persones bones que també són perseguides? Què és més poderós: l’amor o l’odi? La pau o la guerra? El bé o el mal?

El segon dibuix és molt diferent de l’anterior. Quines diferències hi veieu? Estan al voltant d’una mena de cova, que estava tapada per una gran pedra: era un sepulcre d’aquell temps. Què vol dir que la pedra està apartada? Per què hi ha cares rialleres, contentes? Què ha passat?

La vida de Jesús, l’Evangeli, ens parla que Jesús va ressuscitar: Déu Pare va premiar la vida de Jesús amb una altra vida, la de Déu, per dir-nos que totes aquelles coses bones que va fe Jesús NO PODEN MORIR, que el bé NO POT MORIR, que l’AMOR NO POT MORIR. És una manera de dir que Jesús és més fort que el mal, que la mort.

Per això la Setmana Santa “acaba bé, celebrant la festa de Pasqua. Per què no representem la festa de Pasqua en un dibuix? Tenim temps per fer-ho ara, o després de festes. Diguem ara el contrari de “dolor”, “tristesa”, “mort”, “creu”, “plorar”... Tot això representa la festa de Pasqua. És la festa del triomf de la vida i el bé.