La força de Jesús ens arriba

Per entendre el dibuix haurem d’explicar abans la trobada dels seguidors i seguidores de Jesús al Cenacle, on Jesús va celebrar l’Eucaristia. Ara es troben fent pregària, esperant que Jesús els doni la seva força per predicar, lluitar contra el mal, ajudar els que ho necessiten; en una paraula, per ser bons seguidors i seguidores de Jesús necessiten sentir-se plens de les seves idees, els seus records, tot el que va dir i va fer. Com si estiguessin al final d’un curs i necessitessin recordar les coses principals que han après. Quan Jesús deixa la nostra terra i els seus amics que l’han seguit durant tot un any, acaba el seu curs, però ara començarà el dels seus seguidors que hauran de seguir les seves petjades…

I ara anem al dibuix: aquest globus representa la força de Déu, de Jesús. Els globus funcionen, fan aixecar el vol quan dintre d’ells hi ha un foc que crema, un gas inflamable, que eleva tot el pes. Moltes vegades els homes i dones que creuen en Déu diuen que necessiten la força de Déu, de l’Amor, de la Veritat, per ser millors.

Catequistes, si us fixeu el globus porta també els dos pedaços amb els quals sempre identifiquem la persona de Jesús. Per tant, és el globus de la força i l’amor de Jesús el que fa aixecar aquest edifici, que és una Església, per anar cap a munt, cap els aires nets, no contaminats, de bondat.

En comptes de l’edifici de l’Església podria haver-hi també el d'una casa amb les famílies, una escola amb les seves persones a dintre. Tots tenim necessitat de la força de Jesús per pujar cap a uns llocs on es pugui viure millor, fent el bé.

Un detall que cal explicar: es veuen petites flames de foc que es desprenen del gran foc que alimenta el globus. El foc sovint ha servit per representar el mal, els incendis… Ara representa la gran força de la persona quan actua gràcies a l’amor.

Tractant-se possiblement del darrer treball valdria la pena que entre tots diguéssim quines són aquelles coses més importants que hem après d’aquest curs. Com si fossin el nostre equipatge, les podem carregar en al globus, en aquest simbòlic viatge cap a un món millor…