Josep i Maria estan molt contents

Fixem nos bé en el dibuix. Quantes persones hi ha? Potser si ho mirem només amb una mica d’atenció només descobrirem tres persones: Josep l’espòs de Maria; Maria i l’Àngel que representa que Déu està acompanyant aquell matrimoni tan feliç, amb cara d’alegria. Tot això fa que els nostres ànims estiguin cap a munt, alegres. S’acosta el dia de Nadal, quan celebrem la vinguda de Jesús al nostre món.

PERÒ ATENCIÓ: hi ha una quarta persona que està a la panxa de la mare. Mireu bé el dibuix. És Jesús el fill de Maria. Preparem entre tots i totes les coses més necessàries que necessita un infant per néixer, perquè tingui el més urgent.

I pregunto: com estarien els ànims de Josep i Maria? Cap a munt o cap avall?

(Per als més espavilats, crec que no molesta gens que parlem dels dos inconvenients més difícils que van haver de passar Josep i Maria: sortir de la seva casa en un moment tan delicat per a la mare i el fill, i anar a una ciutat que està lluny per obeir una ordre de l’emperador...). Diem això perquè pot tenir un cert paral·lelisme amb els migrants, els qui deixen les seves coses que més estimen per anar a viure en un altre indret).

Nosaltres ho veiem molt fàcil, però en el pessebre no figura mai aquest viatge que van haver de fer...

Però no es desanimen, el seu cor sempre va cap amunt, cap a dalt, perquè el més important és que Jesús està a punt de néixer.

On trobeu els detalls d’alegria en el dibuix?

Què significa l’àngel que els acompanya?

Si haguéssiu de fer una motxilla per a la família de Jesús, per a tot el viatge fins a la cova, què hi posaríeu? No oblidem que Jesús naixerà com un pobre, no com un ric...

Si no fos per la il·lusió de veure el naixement del seu fill, Josep i Maria ho tindrien molt difícil.

(Convindria que expliquéssiu que els viatge és de més de 150 Kms...!)

No ens queixem, tinguem sempre il·lusió i ànims, que ens facin anar cap a dalt...