Fe en Jesús ressuscitat

Abans de mirar la figura de Jesús, fixem-nos en aquesta finestra tancada, que vol dir moltes coses. Ho diu l’Evangeli, on s’explica la vida de Jesús.

Els amics de Jesús estaven tancats en una casa perquè tenien por que els agafessin i els castiguessin (o fins i tot els matessin), perquè eren amics de Jesús, perquè el seguien. A vegades ser bona persona, fer el bé, ser cristià, suposa que hem d’aguantar aquells que no volen saber res de Jesús: insults, burles, coses desagradables. No es fàcil ser bona persona...

- Us ha passat alguna cosa semblant a vosaltres, a la vida, en la relació amb altres companys?

I ara mirem el dibuix: es veu Jesús, que sembla que té com més llum al seu voltant. Somrient, feliç, amb ganes de parlar. Hem volgut representar la resurrecció de Jesús. Era ell, el crucificat, però ara tenia la vida de Déu, ple de felicitat. Déu li havia donat el premi de tota una vida fent el bé, fins a la mort, sense cansar-se de fer la voluntat de Déu. És difícil imaginar com seria aquesta figura de Jesús, però va entrar on estaven els seus amics i amigues. I els va dir: La Pau sigui amb vosaltres. I ells es van alegrar moltíssim.

- Digueu ara una alegria molt gran que us hagin donat alguna vegada.

- Com canviem d’humor? Expliquem el canvi que vivim en aquests moments d’alegria...

- On es nota més aquesta alegria: dins nostre o a fora?

- Expliqueu una alegria que hàgiu viscut darrerament. O una tristesa.

En aquell grup dels amics de Jesús no hi era Tomàs, que no es creia que Jesús hagués ressuscitat amb la vida de Déu. Deia: si no veig les ferides de Jesús curades i ben sa i feliç, no m’ho creuré.

I Jesús li va fer el favor d’acostar-se a ell i que la seva mà pogués notar que Jesús era viu, amb la vida de Déu.

Hi ha moltes persones que no es creuen coses si no les veuen i les toquen. Però aquestes coses existeixen: existeix l’esperança? Existeix la bondat? Existeix l’alegria? Existeix el bé o el mal? Deia un gran escriptor: “Només hi veiem bé amb els ulls del cor, no solament amb els ulls de la cara.” Veure amb els ulls del cor es diu TENIR FE. I per creure en Jesús, s’ha de veure amb els ulls del cor.