Despertem-nos!

DINÀMICA DE TOT L'ADVENT

Per tal de preparar l'Advent amb els infants, us proposem una dinàmica formada a partir de les lletres de la paraula NADAL i els dibuixos de Patxi Fano. Cada diumenge d'Advent i fins el mateix dia de Nadal, trobareu una nova proposta basada en l'Evangeli on el dibuix i la lletra prenen un significat. Al final, una frase ens guiarà. Ho trobareu tot explicat en aquest pdf:

   ● Explicació d'Advent

   ● Dibuix complet (alta definició)

   ● Dibuix complet (baixa definició)

   ● Lletres maquetades a DinA4

 

1r DIUMENGE D'ADVENT

Potser estem cansats del curs, del final de trimestre. Què us ha aprofitat més d’aquest temps de curs? Però ara s’acosta una gran festa sobretot per als cristians, i també la bona gent que vol un món millor I busca saber qui era Jesús.

I el primer que ens avisa el Senyor és que “ens despertem”. Per això hi ha un despertador en el dibuix. Què significa? Que estem adormits? Que estem cansats? Que les persones hauríem de despertar-nos per fer un món millor? No tot està en les festes, els regals i el Nadals bons dinars. També ens hem de despertar per entendre què significa el Nadal.

Aquesta primera lletra de la paraula Nadal, la "N", ens pot fer pensar en la primera lletra d'aquella cançó d'Advent: "No dormiu, que vindrà un nen, que vindrà Jesús, que vindrà Déu!". Noè no es va adormir, i tal i com li va dir Déu s'espavilà a construir una gran barca. Aquest diumenge se'ns convida a espavilar-nos com ell.

Fixem-nos en el dibuix que hi ha dins la "N": tot és bonic, colors, camps, pluja, alegria,... Què hi veiem a un costat? És l'arca de Noè, que és un dels qui s'espavila a buscar el que vol Déu, mentre que els altres del poble (amb un sorollós Zzzz) segueixen dormint.

Cares alegres. Nadal vol dir que Jesús ve per portar-nos la vida, la que ens fa feliços... Podríem fer entre tots uns dibuixos de coses que signifiquen aquest "No dormir" de l'Advent.