Confinats però ben animats

En temps de Jesús no hi havia pandèmies com les que passem nosaltres; hi havia malalties i algunes medicines. Però, com en totes les èpoques, sempre hi ha persones que són optimistes i altres que més aviat som pessimistes:
- Què vol dir això?
- En coneixeu vosaltres, a l’escola, a la família, entre els amics?
(És important que els nens i nenes captin aquesta realitat i que se la facin pròpia, sobretot pensant en el que vindrà després…).
Tots tenim unes qualitats. Explicar-ho bé, amb exemples del mateix grup de catequesi (o que els nens parlin de les qualitats del seus companys i companyes).

Un cop vist aquest aspecte més humà, ve el moment d’afirmar que Déu ens ha donat unes qualitats perquè les fem servir per profit dels altres. Uns més que d’altres. I comencem a suggerir la paràbola dels talents, de les qualitats.
Fixem-nos en els números: 5, 2 i 1 I fixem-nos que el que n’ha rebut 2 rep la mateixa felicitació de l’amo que el que n’ha rebut 5. Ha fet tot el que ha pogut: perquè és alegre, feliç, pensa en els altres.

Què voldrà dir, llavors el dibuix? Nens que porten flors que han de créixer, i les flors creixen perquè reben l’aigua que ve de "dalt", del cel, de Déu. La pluja no vol dir que els nens es mullen, sinó que les flors reben l’aigua que ve de dalt, de Déu, com una ajuda per ser més maques, més florides, fent més bona olor. Quan fem créixer les flors (les nostres qualitats a favor dels altres) llavors estem contents i el Senyor també…
Una gran pregunta: com seria el món, la vida, si tots féssim créixer les coses bones que tenim, que Déu ens ha donat, per fer el bé, per fer un món “diferent”?

Però hi ha un protagonista que no és com els altres, que fa una cara molt seriosa: descrivim-lo, i que els nens facin veure la diferència entre aquest nen i els altres. I el que es veu més clar és que no és feliç, que no vol que l’aigua que ve del cel (de Déu) faci viure la seva flor. Ho amaga tot. I tampoc l’Amo està content d’ell.
Fem créixer les nostres bones qualitats amb la intenció de fer feliços els altres. I així serem feliços també nosaltres.