Baixar del núvol l'APP de l'Esperit

En primer lloc faig notar que el tema d’aquesta setmana s’assembla massa al de la setmana passada, que també tracta del Baptisme, i de Jesús que es fa batejar.

Haurem d’enfocar el tema des d’una altra perspectiva. I penso a nivell d’adult que el cristià no neix; es va fent cristià. En castellano suena major: “El cristiano no nace, se hace.” I per explicar que ens anem fent cristians, podríem treure profit a com anem creixent: en la vida física, la salut, el menjar, fer esport, conservar la salut... En la vida intel·lectual: l’estudi, la reflexió, anar a l’escola, fer amics, superar els problemes. Tot això es CRÉIXER; I en la vida de la fe, igual: la catequesi, pregar, anar coneixent Jesús, fer-nos amic d’ell, fer bones obres.

I llavors, el dibuix: sembla que Jesús vol descarregar una nova APP des de les aigües del riu Jordà: l'Esperit baixa i s'instal·la dins d'ell, per tal de fer sempre la voluntat de Déu. També Jesús va aprendre a ser cada dia més bon Fill de Déu, més bon noi, i per això és el nostre model. Diguem alguna cosa que ell ens va ensenyar, algun “manament”, algun gest, tot allò que aquell dia del seu Baptisme va veure que ho hauria d’ensenyar a la gent.