Amb Jesús no t'enfonses

Avui l’escena passa a la platja. Primer Jesús parla a la gent, a molta gent que havia vingut a escoltar-lo. De què els parlaria? Quins eren els temes més importants dels quals a Jesús li agradava parlar?

Suposo que recordeu que els primers amics de Jesús eren pescadors. Has vist alguna vegada el treball que fan els pescador quan van a pescar? Parlem-ne.

I sempre hi ha una sorpresa que ells no saben fins que recullen les xarxes plenes de peixos. Hem tingut sort? No hem tingut massa sort? Quan la pesca és important estan molt contents, perquè pescar és un treball molt dur...

Aquell dia Jesús els va donar molta sort perquè, com que és bo, els volia donar una sorpresa. Va fer que tinguessin una pesca molt maca. Amb ell no es desanimarien, no s’enfonsarien. Per això posa aquesta àncora amb la lletra “J” de Jesús i dos deixebles d’ell agafats a l’àncora. Amb ell estan salvats...

I Jesús acaba dient una frase que l’heu d’explicar vosaltres: “Jo us faré pescadors de persones...!” Què volia dir Jesús? Les persones es poden pescar? És una exageració? Està ben dit? Com ho diries tu d’una altra manera?