UN CENS PER TOT L’IMPERI. Advent 3

“Tothom anava a inscriure’s a la seva població d’origen. També Josep va pujar de Galilea, del poble de Natzaret, a Judea, al poble de David, que es diu Betlem.” ... ”Juntament amb Maria, amb qui estava unit per acord matrimonial. Maria esperava un fill.”
---------------------------------------------
 Llarg camí, fred, estones de silenci, poques paraules. No poden anar ràpid. Mirant-se ja entenen quan cal parar... I de forma constant reciten en el seu cor, o junts, aquells salms que van aprendre a casa...
 
.- Vós, Senyor, sou el meu Déu; jo us cerco. Tot jo tinc set de vós, per vós es desviu el meu cor, com terra eixuta sense una gota d’aigua. (del salm 62)
 
.- Enaltiu el Senyor: que n’és de bo! Perdura eternament el seu amor. Que respongui la casa d’Israel: Perdura eternament el seu amor. (del salm 117)
 
.- Estic en mans del Senyor. ¿Com podeu dir-me: “Vés-te’n errant, ocell, per les muntanyes”? (del salm 10)
 
.- És del Senyor la terra i tot el que s’hi mou, el món i tots els qui l’habiten. Li ha posat els fonaments dins dels mars, i les bases a les fonts dels rius.
(del salm 23)
 
.- Perquè la Paraula del Senyor és sincera, es manté fidel en tot el que fa; estima el dret i la justícia, la terra és plena del seu amor. (del salm32)
 
.- Oh! Que vingui de Sió la salvació d’Israel! Quan el Senyor renovi la vida del seu poble, Jacob s’omplirà de goig, Israel s’alegrarà. (del salm13)
 
.- Uns es fien dels carros, altres dels cavalls. Nosaltres invoquem el nom del Senyor, el nostre Déu. Ells no s’aguanten i cauen, nosaltres resistim a peu dret. (del salm 19)
                        -----------------------------------------------
7 Que en són, de bonics, per les muntanyes 
els peus del missatger de bones noves 
que anuncia la pau i la felicitat, 
que anuncia la salvació 
i diu a la ciutat de Sió: 
«El teu Déu ja regna!» 

8 Criden els teus sentinelles, alcen la veu, 
tots junts criden de goig 
quan veuen amb els seus ulls 
que el Senyor torna a Sió.

9 Esclateu totes alhora en clams de joia, 
ruïnes de Jerusalem: 
el Senyor ha consolat el seu poble, 
ha alliberat Jerusalem. 

10 Als ulls de tots els pobles 
el Senyor ha estès el seu sant braç, 
i d’un cap a l’altre de la terra tothom veurà 
la salvació del nostre Déu.
 
Isaïes 52, 7-10