Si esquincéssiu el cel - I setmana d'Advent

Oh, si esquincéssiu el cel i baixéssiu!! ( Isaïes 63, 19b... )

Mentre el profeta Isaïes anava repetint aquestes paraules, les mans li tapaven la cara i el cor estava carregat d’enyorances.... Oh, si esquincéssiu el cel i baixéssiu !!

Com tu aquest matí quan has entrat al despatx i has vist la nota que et deia: “Tingui la bondat de personar-se abans de les 9’30 a l’oficina del cap de recursos humans”. El que temies des de fa mesos ha arribat, adéu a la feina!!.

Oh, si esquincéssiu el cel i baixéssiu!!

Es veia venir. Primer  eren els rumors. Van començar pel magatzem, van seguir per la recepció, anaven netejant de persones tots els departaments i també van arribar al teu. Era possible, era previsible, era probable, i avui s’ha fet real.

A les 11 ets al bar de la cantonada. Has deixat l’ordinador absolutament en blanc. La temuda crisi ha arribat a casa teva, l’endeutament i l’absoluta necessitat de les retallades. Saps com tothom que aquesta crisi està en gran part provocada per l’afany de lucre dels mercats controlats per l’especulació dels que mai en tenen prou. I ara et tocarà a tu. Tens por de tornar a casa i parlar-ne...

Oh, si esquincéssiu el cel i baixéssiu!!

Aquest és un Advent completament diferent. Sembla que els gran mercats  ens estan atracant. Són pobles sencers que hauran d’anar pagant amb els seus estalvis,  el que altres han provocat.  Hi ha molta preocupació, molta perplexitat, una por immensa a que famílies senceres quedin atrapades

Oh, si esquincéssiu el cel i baixéssiu!!

Estem tocant fons. El sistema està fent aigües arreu perquè es fonamenta en bases perverses. Com pot ser que el lucre domini la democràcia?  Com és possible que encara es blindin sous de manera escandalosa?  Com és que tanta gent pensi que no hi ha altre remei que empobrir als més desprotegits?

Oh, si esquincéssiu el cel i baixéssiu !!


Aquest Advent anuncia l’esperança d’un tems de pau i justícia un Nadal Nou. Quin? Com?

Vos veníeu a trobar els qui feien el bé i es recordaven dels vostres camins. ( Isaïes 63, 17...).

El cel comença a obrir-se a mesura que nosaltres anem fent realitat coses com aquestes; és part important de l’Advent d’avui:

. Augment imparable de la solidaritat amb els pobres.

. Aportacions absolutament generoses als banc d’aliments

. Joia del compartir temps, humor, diners, coneixements i pau.

. Presa de consciència dels drets i deures de la justícia

. Formar part de les xarxes pel canvi de model social

. Nadal de reconciliació, justícia i solidaritat i un llarg etc...

Oh, si esquincéssiu el cel i baixéssiu !!

Vos, Senyor, sou el nostre Pare, el vostre nom és des de sempre, El Nostre Redemptor. ( Isaïes 63, 16,b...)


VENIU, SENYOR, JESÚS!

 

 Jesús Renau sj.