Meditació per a la campanya electoral

1.- Quin bombardeig de sigles, noms, cares, manifestacions, xifres, programes, crítiques, anuncis, ..... i jo, penso votar ?... i, si voto a qui ?.... i per què ?....i amb funció de quins valors, de quin realisme, de quina utopia ?...a favor de què ? ... en contra de què ?

 

2.- Ho he estat considerant des d’aquella identitat i aquelles opcions que donen i volen donar sentit a la pròpia vida. He fet silenci i m’he situat en l’àmbit de la meditació. L’espiritualitat no és com la cirereta del pastís que serveix per fer bonic, sinó una dimensió pràctica, de cara a la vida, que ha d’ajudar a la societat, que porta un dinamisme de justícia, d’amor, de serenitat, de pau i màxima comprensió humana.

 

3.- Evidentment no et diré si voto o no voto, i menys encara a quin partit. És possible que cap coincideixi plenament amb el que sento, amb el que penso i amb els criteris personals. Possiblement, si ho miro amb serenitat, trobaria a cada partit alguns elements raonables, alguns punts de vista encertats, i d’altres tot el contrari, fins i tot mesquins i d’una certa prepotència insuportable. Faré balanç, i si voto, segurament serà a aquell que em sembli més coherent amb els valors que modelen el meu cor, i amb un contrapès negatiu del mal menor.

 

4.- Et comunico alguns valors que em semblen importants:

. El tercer i quart món

. La bona marxa de l’economia

. El respecta per tota vida humana

. Els drets humans, socials i civils.

. La llibertat religiosa i de pensament

. Els pobres, els marginats, els explotats.

. Catalunya.

. Amistat i bona relació amb els pobles d’Espanya, Europa...etc.

. La pau o el desarmament

. La qualitat de vida: sanitat, educació, cultura.

(pots afegir-hi altres valors importants per a tu)

 

5.- Feta la llista, ordena els valors de més importants, per a la teva consciència, a menys importants. Pots numerar-los, 1.2.3.4...etc.

Si ets sincerament creient intenta mirar-los a la llum de Jesús i del seu evangeli, car Ell també va valorar la vida. I a continuació pensa dues coses: he de votar ? a quin partit?.... Que vagi bé !!!