Jesús et pregunta

"Qui dius tu que soc Jo ?".

No està a l'altre extrem del telèfon. No t'ho pregunta en un somni d'èxtasi, ni possiblement des d'una imatge estant. Ho pregunta de la creu estant.

T'ho pregunta quan veus les figures d’éssers humans torturats en nom de la democràcia en una guerra que mai hagués tingut que començar. És des d’ aquella imatge humana destrossada, que Jesús et diu: "i tu, què dius de mi?".

T'ho pregunta en la mirada dels perdedors de sempre, d'aquelles i aquells que han anat emigrant cercant una terra pròpia, on poder recolzar el seu cap. Han acabat al carrer. Jesús et qüestiona i et diu: " i tu amic meu, amiga meva... què dius de mi , qui soc jo?".

T'ho pregunta en aquell noi, aquella noia que torna a casa a les 8 del matí amb la sang carregada de droga, després d'una nit boja, incapaç de mirar els ulls de les persones que l'estimen. És el que es porta. És una nova experiència. Jesús et mira a tu i parlant al teu cor diu " ¿què dius tu de Mi, qui soc per a tu, fill meu, filla meva?".

T'ho pregunta quan veus un dia i un altre dia com certs representants del poble, només fan que cridar, o sembrar divisió, de desfer la necessària política de cara al bé comú. Inflats en els seus seients, cridant en els micròfons, responent als periodistes des del poder dels semidéus, Ell, Jesús et diu: "però tu què dius de Mi ?, soc potser Elies, o un dels profetes, o creus que hi ha quelcom de més en la meva persona?".

Quan aquell home ha agafat el seu fill mort per una bomba intel·ligent i plora sobre la cara del qui és carn de la seva carn, l'abraça amb força i amor, és Jesús. A tu que ho veus per la televisió, et pregunta: "què dius de Mi?"

La pregunta de Jesús no porta ira, és emocionant, va carregada de misericòrdia, directa al teu cor, és la pregunta per la justícia, per la fraternitat, per saber posar-se en el lloc d'altri. És la pregunta per la identitat dels éssers humans. Ell humà, en tot, llevat del pecat, no espera una resposta dogmàtica, elaborada, evident i clara sobre Ell mateix, sinó que miris aquest món amb els seus ulls. Deixa't trobar, doncs, en els humans, i entendràs una mica més que Ell és el Fill de Déu.