Quart diumenge - Advent

Ens trobem celebrant el quart diumenge d’Advent. Ja a tocar de Nadal. Resulta que aquesta quarta setmana, pròpiament, són dos dies... mal comptats. Ja ens arriba. Gairebé ens sorprèn, per més que ho veníem preparant i esperant. Ja és aquí.

Ja ens arriba. I, potser, la millor actitud per preparar-nos sigui, avui, la de deixar-nos trobar. Deixar que ens arribi i ens trobi. Com va trobar a Maria. Mirant-la a ella podem disposar-nos a que aquest Nadal no sigui “un Nadal més”.

Mirem Maria, i veiem:

1.- Diligència en el servei.

Antenes i sensibilitat per descobrir qui pot necessitar-la. I va posar-se en marxa. Sense mandra. Sense recança d’anar lluny. A la muntanya. Maria va mirar compassivament les persones en necessitat. I va posar-se en camí. Amb pas lleuger i decidit. Va anar a servir.

2.- Fe.

Una confiança sense esquerdes. Una confiança que constitueix el pilar sobre el que fonamentar la seva vida. Maria s’agafa a la fe. Una i altra vegada. La fe que Déu hi és. En tot. En tot lloc. En tot moment. En tot esdeveniment. També en aquells fets que distorsionen i fan canviar projectes i previsions.

3.- Benedicció.

Maria és beneïda. Per la seva fe. Per la seva acceptació joiosa. Ella mateixa beneeix Déu. I alhora, el seu Fill és la benedicció. La benedicció que il.lumina el món sencer. Que ajuda a viure. La benedicció que palesa la bondat de Déu envers la nostra humanitat.

4.- Goig i joia.

Alegria que es contagia. Des del primer moment. Maria comunica la joia de viure. Especialment als petits i abandonats. Als qui no compten. Als qui estan fora de la ciutat.

Aquests quatre elements del viure de Maria ens parlen de Nadal. Ens són oferts per incorporar-los activament al nostre viure. A les nostres relacions. A la nostra quotidianitat plana. Així ens deixarem trobar per Jesús que arriba. Neix un de nosaltres. I ens demana de rebre’l.

Mirem Maria i aprenguem d’ella. Fem nostres, aquestes actituds.

I serà Nadal. Celebrarem que el mateix Déu és entre nosaltres.

 

Glòria Déu  dalt del cel. I Pau aquí a la terra.Perquè  Ell ens estima.Amb bogeria!!!

 

En dos dies, i encara mal comptats.

 

Estem a temps!

Josep Miquel Esteban, sj.