Treball

Aquest dissabte és Primer de Maig, dia Internacional del Treball, on tot el moviment obrer recorda les lluites per aconseguir drets que permetin una vida més digna. No podem deixar de recordar que el treball és un element fonamenta, bàsic en la nostra vida, a través del qual podem guanyar-nos el pa de cada dia, sostenir-nos, sostenir d’altres.

A l’encíclica Fratelli Tutti, al capítol cinquè parlant sobre “La millor política”, el Papa Francesc ens diu: La política no pot renunciar a l'objectiu d'aconseguir que l'organització d'una societat asseguri a cada persona alguna manera d'aportar les seves capacitats i el seu esforç. Perquè «no hi ha pitjor pobresa que la que priva de la feina i de la dignitat de la feina»

En aquests temps difícils de pandèmia i els que vindran amb la postpandèmia cal treballar, cada persona des del lloc on es troba, per dignificar la vida de les persones menys afavorides, per no entrar en el “campi qui pugui” i mirar de construir un futur per a tothom de la mateixa manera que varen fer aquelles i aquells que ens van precedir lluitant per un món del treball més just.

Glòria Andrés