Aquesta nova etapa de Quaresma pot semblar una volta més, rutinàriament, al cicle litúrgic de l’any. Però en canvi, com en un espiral, la situació actual és ben diferent de la de l’any anterior, i per tant aquesta Quaresma serà ben diferent: estem disposats a deixar-nos podar per Déu?

La poda és una etapa difícil i dolorosa, però ens aporta uns efectes i fruits que superen el passat. Segur que hi ha coses a la pròpia vida que cal podar, revisar, discernir,... hi estem disposats? Soc capaç de reservar un context privilegiat diari, setmanal, perquè Déu toqui les meves entranyes, es fiqui dins els meus racons i inquietuds, i faci d’artesà jardiner?

Una de les propostes que oferim des de pregaria.cat és el nou recés de Quaresma 2019, descarregable des del banner final de la pàgina, i ofert també per fases i en diferents temps de pregària en el portal espaisagrat.org. Aquest recorregut interior es proposa a través de les figures d’Ignasi de Loiola i Mary Ward, i pretén ser una peregrinació especial a través de textos bíblics, per sentir de nou l’abraçada de Déu a la nostra vida.

A més d’això, les seccions d’Homilies, Vinyetes i Un dibuix que parla ens oferiran mensualment recorreguts i comentaris per diferents edats (adults, joves i infants respectivament). En concret, per a infants també compartim aquest calendari-joc de l’oca que Patxi Fano ha dissenyat i la Cuqui ha traduït. Gràcies als dos!

Endinsem-nos doncs en aquesta aventura, i no tinguem por de ser podats per a ser més fecunds!

Joan Morera