Pasqua difícil, però Pasqua més que mai!

Celebrar la Pasqua aquest 2020 no serà fàcil, potser per a uns difícil, per a altres, fins i tot, els podrà sonar com un sarcasme. No cal pensar massa per què. ¿Com es pot celebrar una festa, quan tantes persones moren inesperadament, quan tantes es troben a les UCI i  a les plantes atapeïdes dels hospitals, a improvisats hotels sanitaris, a recintes firals, a pavellons esportius, convertits en hospitals de campanya? ¿Com poden celebrar una festa uns familiars que no han pogut acomiadar-se de persones estimades? ¿Com poden celebrar una festa tantes i tantes persones, en molts casos, amb esgotadors torns de 24 hores, durant tantes setmanes dedicades a la seva atenció?  ¿Com podem celebrar una festa, si fer-nos-en solidaris ha de formar part de la nostra vida? I a més, quan tots i totes ens trobem amb el risc de contagi, quan està en joc allò que és el nostre gran tresor, la vida.

Celebració difícil, sí, però celebració de Pasqua més que mai! Més que mai, perquè les dures circumstàncies presents, ens porten a refermar més la nostre fe, perquè per als cristians la Pasqua és Pasqua de RESURRECCIÓ. Es la festa de la victòria de la VIDA, en majúscula, sobre la mort, que, com a primícia, es va donar en Aquell, que, clavat a una creu, va donar la  seva vida humana pels altres, per tots i totes les altres. Ell va ser el primer en passar de la mort de la vida humana, a la VIDA plena i definitiva. I tots  els humans  tenim en Ell el pas d’aquesta nostra vida, que tant estimem, a participar de la VIDA nova del Ressuscitat.  Ell és la nostra Pasqua!

Pasqua 2020, Pasqua difícil, però Pasqua de fe en la VIDA del Ressuscitat, de la que ja participen aquells que han deixat, i  d’esperança dels que anem fent camí, en la nostra vida terrenal, ara, amb les angoixoses respiracions pulmonars de molts.

Pasqua difícil...però Pasqua més que mai! Al·leluia! Al·leluia!

Francesc Xicoy