La novetat de pintar els racons

Quan estem pintant l’habitació, es fa difícil amb el rodet escampar uniformement la pintura per segons quins racons. Calen altres eines, brotxes o pinzells diferents.

Així mateix, quan arriben dates especials en el calendari, hem de fugir del «pilot automàtic» dels rodets rutinaris, per copsar la novetat. Acaba l’any litúrgic i en comença un de nou, celebrant l’Advent i el Nadal. Molts dirien que ja cansa cada any passar pel mateix, i això és un clar indici que ens deixem arrossegar per un conjunt de «cerimònies» i «ritus» que no sentim ni desitgem. No ens estarem envellint per dins, assecant com una planta que ha perdut la frescor de la seva saba i ja és tot llenya seca? Amb la gràcia de Déu, és possible posar-hi remei!

Podem inventar una nova manera elegant i preciosa de pintar aquests racons de calendari? Una manera autèntica i genuïna de la nostra forma de ser, que brilli perquè aporta un color o una «tonalitat» que mai havíem apreciat prou, i volem comunicar amb amor. Per més que les celebracions semblin les mateixes, el nostre context familiar, personal, espiritual, emocional... és ben diferent de l’any anterior, i de l’altre... Si no és així, potser cal atrevir-se a fer-hi canvis i a viure amb més radicalitat aquestes dates! Ja vas buscar un dia sencer per a un recés personal amb Jesús? Fes-ho en un altre indret, i programa’t grans temes d’enguany que vols tractar amb Ell. Ja vas col·laborar amb la campanya de joguines? Busca aquest any donar un cop de mà al dinar nadalenc de Sant’Egidi, o organitza un pessebre vivent a la teva parròquia, o fes-te amic d’algú que no tingui ningú, visita’l o acull-lo a casa teva. Explora, innova,... no et quedis quiet!

Des de pregaria.cat t’animem a recórrer la vida que portes des d’aquesta clau d’autenticitat, per tal que Déu pugui despertar en els petits miracles diaris.

Joan Morera