Imatges de contrast

Aquests dies els mitjans de comunicació ens presenten reiterades imatges  de realitats de contrast. Per una banda, ens presenten braços de persones rebent ordenadament  la injecció de la vacuna anti-covid. I, per altra banda,  imatges de nombroses pires de les víctimes mortals del virus a l’Índia.

La primera és una imatge que comporta esperança d’immunitat al contagi del virus. L’altra és una imatge d’expansió descontrolada del virus que causa dolor i mort.

Són dues realitats presents en el nostre món. I els qui ens trobem encaminats en l’esperança d’immunitat i normalitat de vida, no ens podem sentir aliens als qui viuen en el descontrol de contagi i en la tràgica situació de dolor i de mort.

Ja hi ha hagut mostres de solidaritat per part de determinats països per pal·liar la tràgica situació de l’Ìndia. I esperem i preguem perquè els responsables polítics, sanitaris i socials d’aquests països (i d’altres!)  siguin, igualment,  solidaris i diligents per poder fer front a la situació en altres països amb menys recursos, tant per a pal·liar la  situació pandèmica en la que ja es troben, com  per a  la seva prevenció.  

Francesc Xicoy sj