El regal i l’almoina

El gran i millor regal que hem tingut ha estat el més inesperat.  I, a més a més, ha estat el primer que hem tingut. I no ha estat un regal improvisat, fet a córrer cuites. Ha estat pensat amb la millor inspiració, com és la inspiració que ve de l’amor entre dues persones, i elaborat al llarg d’un procés ben complex i meravellós. I es que, prèviament, ja va estar ideat per la més gran Saviesa.  Estem parlant, és clar!, del gran regal de la vida que cada u de nosaltres ha rebut. Sobre això, no hi ha cap dubte!

I aquest regal, la vida, porta en si dues forces instintives. Una mou a mantenir-la  i a facilitar i procurar el seu desenvolupament i enriquiment; a fer-la cada vegada més valuosa.

L’altra força porta a relacionar-se amb altres vides per ajudar-se en aquest  manteniment i desenvolupament. I quan aquestes funcions es veuen amenaçades, per altres elements adversos, siguin els que siguin, és el moment  de prendre consciència del valor de la pròpia vida i la dels altres.

La dura quaresma que estem vivint, aquest any 2020, és una nova oportunitat per mostrar i viure la solidaritat, cada u des de les seves possibilitats i oportunitats, amb els qui el virus els hi està deteriorant el  regal. És l’ocasió d’una molt generosa almoina quaresmal. Moltes persones l’estan fent, conscientment o no, posant a prova la seva professionalitat, la seva salut i la pròpia vida per la salut i la vida d’altres.

Quina és la meva almoina quaresmal?

Francesc Xicoy