Agraïment i petició

Ens trobem  en la primera setmana sencera d’octubre. Dilluns, dia 5, la litúrgia celebra la festa nomenada “Tèmpores d’acció de gràcies i petició”. És el que es conserva de les festes, que celebraven els nostres avantpassats a les diverses estacions  per agrair al Senyor els fruits de  la terra, i per demanar-li la seva protecció.

 La litúrgia catòlica actualment la manté només en aquest dia d’octubre, en començar la tardor, moment adequat per agrair a Déu les collites del camp, i tots els seus dons, i per demanar-li que segueixi protegint el nostre treball, perquè doni bon fruit.

El proper diumenge, dia 11, és la festa del “papa bo”, sant Joan XXIII, que, inesperadament, va donar aire nou i renovador a la nostra Església amb el seu senzill estil personal, amb els seus inspirats i oportuns escrits i, sobretot, amb la convocatòria del Concili Vaticà II. Aquest dia és bona ocasió per fer una gran acció de gràcies a Déu per  aquest gran do del senzill Josepe Roncalli, esdevingut papa Joan XXIII.

Igualment és una bona ocasió per demanar la inspiració i protecció per a Jorge Mario Bergoglio, esdevingut papa Francesc, en el seu afany de progressiva, i no fàcil, posta al dia de l’Església en el món actual.

Agraïment i petició, excel·lents actituds davant Déu, des de la nostra terra,  des de la nostra realitat i ocupació.

Francesc Xicoy