Donant paraules a cada vida

Escoltant un programa religiós per la ràdio vaig sentir que demanaven algun voluntari que volgués col·laborar en l’alfabetització, comprensió i parla de la nostra llengua. Vaig pensar que era el moment de poder-me introduir a Càritas per ajudar, i m'hi vaig apuntar.

Som quatre voluntàries, cada una de nosaltres portem un grup de 7 o 8 persones immigrants, normalment africans o sud-americans, alguns d’ells alfabetitzats en la nostra llengua, d’altres no. Però normalment són persones que tenen molts problemes i que han patit molt (han hagut de deixar la família, amb molts problemes per arribar aquí, són rebutjats per la societat, molts d’ells sense treball...). I a Càritas hi troben unes persones que es preocupen dels seus problemes.

Nosaltres procurem ajudar-los no només en l’alfabetització sinó també en que trobin un espai on se sentin acollits, que sàpiguen que hi ha algú que els escolta i els pot ajudar. A la vegada, però, també ells ens ajuden molt a nosaltres: amb la seva senzillesa, com malgrat totes les dificultats viuen amb esperança i moltes vegades amb un somriure als llavis. Quan acabo el voluntariat moltes vegades sento un amor i una pau interior, que com a creient em fa pensar que allà hi ha Déu.

 

Programa TALC de Càritas. Diòcesi de Girona. 972 20 49 80 (caritas@caritasgirona.cat)

Foto: www.parroquiesterbrugent.cat
Montserrat Perich
Voluntària de Càritas a Tordera