Altres pàgines dels Jesuïtes   

Visita'ns al FacebookVisita'ns al Twitter
Recessos online
Un recés és un temps fora del remolí diari d’activitats. Ens permet mirar el que ens ha succeït, prendre consciència d’on som, i decidir sobre les accions que podem emprendre per a millorar la nostra vida. Déu sempre està treballant amb nosaltres, pressionant-nos suaument, comunicant-se i buscant la nostra complicitat. La nostra tasca és donar-nos temps per a escoltar el «missatge», sigui quin sigui!
(+info)
«primer  ‹anterior     16-20 de 24     següent›

Recés Quaresma 2010

imatge del recés
El quart capítol de l'Evangeli de Joan ens narra la trobada de Jesús amb la dona samaritana. Aquella trobada casual al costat del pou, va infondre en ella esperança i coratge. Aquest recés podria ser també un temps de trobada amb Déu i l'oportunitat de tenir-hi un diàleg sincer sobre les coses més importants de la vida. Sovint anem massa ocupats, amb massa sorolls, i amb el cor massa insensible per a percebre què és allò realment important. Un recés ens pot ajudar a alimentar el desig i la necessitat que tenim de Déu, alhora que ens disposa a una honestedat més gran amb nosaltres mateixos i amb les nostres necessitats.
[descarrega el recés] 

Recés d'Advent 2009

imatge del recés
Tothom parla dels dies que ens queden per completar les compres de Nadal! Podré enviar a temps totes les felicitacions? És una època d’una gran agitació i, fins i tot, de tensió! Tantes coses a fer, i en tan poc temps! Com a seguidors de Jesús, ens han fet el regal d’un temps que anomenem Advent. És la nostra oportunitat d’escapar-nos ni que sigui una mica, d’aquesta pressió en l’ambient. Se’ns dóna l’oportunitat d’agafar-nos un temps per a esperar el Déu que ve. Déu va venir fa dos mil anys, però també segueix venint a la nostra vida i al nostre cor en aquests dies de novembre i desembre. Volem estar en sintonia amb aquesta vinguda. Per això la necessitat d’aquest moment de recés.
[descarrega el recés] 

Recés Quaresma 2009

imatge del recés

Estàs pensant fer un recés aquesta Quaresma?

És una bona pensada i la Quaresma és un temps fantàstic per a fer-ho. Des de fa molts segles els cristians hem concebut aquests quaranta dies com un temps especial que ens prepara per a la celebració del misteri de l’amor inabastable de Déu en Jesús. La realitat del Divendres Sant és massa terrible i la commoció del dia de Pasqua massa gloriosa perquè puguin ser assumides sense un esforç previ de preparació del nostre cor.

 

[descarrega el recés] 

Recés Advent 2008

imatge del recés
L’Advent ens parla del desig i l’espera. La majoria de persones que surten en les lectures de cada dia són persones que esperen: Zacaries i Elisabet esperen, Maria i Josep esperen, Simeó i Anna també esperen. Nosaltres som també convidats a esperar, a desitjar. Som convidats a connectar amb els nostres anhels més profunds sobre persones o sobre esdeveniments, i així donar nova vitalitat i nou sentit a la nostra vida.
[descarrega el recés] 

Setmana Santa 2008

imatge del recés

Aquest recés està especialment pensat per tots els que no poden celebrar la Setmana Santa en comunitat, i que, per raons diverses, (estudis, treball, tenir cura de persones grans o d’infants, absència d’una comunitat propera ...) han decidit quedar-se a casa. Si també ajuda a altres, n'estarem contents.


El recés, que és molt esquemàtic, es divideix en tres apartats, i intenta anar des de la radiografia de la nostra situació fins al goig pasqual, passant per la creu . Els que el feu cal que el personalitzeu i l’adapteu a la vostra mida. El trobareu com a arxiu adjunt. Que vagi bé!

Jesús Renau sj.

[descarrega el recés] 
imatge de la secció
Espai Sagrat
Pregària diària online


imatge de la secció
Pregària virtual
De la dispersió a la integració


imatge de la secció
La colla d'amics de Jesús
Transforma el dolor en amor


imatge de la secció
Prega-rock
Papaoutai


imatge de la secció
Homilies
Trenta-quatrè diumenge (Jesucrist Rei) - Temps Ordinari


imatge de la secció
Vinyetes
Crist Rei de Melilla


imatge de la secció
El post de les 9
Vocabulari de Déu


imatge de la secció
Al cor del món
Herois o comunitaris


imatge de la secció
Claraboia
Catalunya i l’europeisme


imatge de la secció
Aprendre a pregar
Perill! La pregària em va bé!


imatge de la secció
Actua
Encuentros que cambian vidas