Altres pàgines dels Jesuïtes   

Visita'ns al FacebookVisita'ns al Twitter
Actua
Breus testimonis de compromís concret
(+info)
índexcomentaris (0)imprimeixpdfsubscriu-terecomana
Comparteix a Facebook  Comparteix a Twitter  afegeix a Del.icio.us  afegeix a Yahoo! MyWeb  afegeix a Gennio  afegeix a BlinkList  Què és això?

9 - Unes bones cullerades de sal


imatge del text
Fa dos anys vaig trepitjar per primera vegada el barri de la Salut. La casualitat i la providència t’obren portes que et porten a millors vides que tu mai havies esperat. I això em va passar a mi enfilant-me pels empinats carrers d’aquest barri de Badalona.

Enmig de les pujades i baixades un s’hi troba amb un barri amb molta història, sobretot amb l’arribada de la onada d’immigrants, fet que va propiciar el perfil de població actual del barri: diferents zones d’Espanya, i  gent provinent del Magreb, Pakistan, Xina i Amèrica Llatina, fent de la Salut el barri més dens de Badalona.

Si t’enfiles per un dels seus carrers plens de vida et trobes amb la Fundació la Salut Alta, un espai de referència per al barri que obre la porta a acompanyar infants, adolescents, joves, dones i famílies en situació de vulnerabilitat i risc d’exclusió social, en un entorn plural, amb un únic objectiu: que siguin membres actius de canvi cap a una societat més cohesionada i més justa. És una llar, un espai on ser un mateix, un manual ple de nous aprenentatges per encetar, i on hi ha moltes ganes de compartir. Compartir taula, compartir aprenentatge, compartir música, manualitats, esport i jocs, compartir somnis, compartir pors i incerteses, compartir mirades, i moltes històries de vida plenes de confiança que forgen vincles...  Compartir temps.

La porta de la fundació obre cada dia amb el seu millor “Bon dia”, una benvinguda que convida a tots els membres que hi passin per allà a ser qui son, a obrir el cor, i a escoltar tot allò que passi al seu voltant, amb un únic objectiu: donar el millor de sí mateixos. Fer-ho és ben fàcil: el truc és obrir bé els ulls, connectar les orelles amb el cor i donar tot el que es pugui: compartir paraules amb les dones, jocs i somnis amb els infants, inquietuds amb adolescents i qualsevol afició que es vulgui compartir amb la resta de membres que formem part de l'entitat. 

Ser sal en el món és senzill, i el barri de la Salut et donarà unes bones cullerades. T’hi apuntes?

 
Mar Tusell, (Educadora de la Fundació Salut Alta)

Si aquest testimoni t'inspira i voldries rebre orientació sobre alguna proposta de voluntariat adaptada a la teva realitat, pots escriure a: voluntariat@pregaria.cat

imatge de la secció
Espai Sagrat
Pregària diària online


imatge de la secció
Pregària virtual
Somnis


imatge de la secció
La colla d'amics de Jesús
Amb Sant Joan arriben les vacances


imatge de la secció
Prega-rock
Janie’s got a gun


imatge de la secció
PregaCine
Cadena Perpètua


imatge de la secció
Homilies
Sant Joan Baptista - Festivitats


imatge de la secció
Vinyetes
Educat en el desert


imatge de la secció
El post de les 9
Firmament


imatge de la secció
Al cor del món
Provisional


imatge de la secció
Claraboia
Papa: som molt “creatius”, quan insultem


imatge de la secció
Aprendre a pregar
Just ara es posa vermell!


imatge de la secció
Actua
Transformant els barris, transformant el món