Altres pàgines dels Jesuïtes   

Visita'ns al FacebookVisita'ns al Twitter
Pregària virtual
Petites històries reals o de ficció, testimonis ...
(+info)
índexcomentaris (0)imprimeixpdfsubscriu-terecomana
Comparteix a Facebook  Comparteix a Twitter  afegeix a Del.icio.us  afegeix a Yahoo! MyWeb  afegeix a Gennio  afegeix a BlinkList  Què és això?

suport 195
La meditació és més que una teràpia

imatge de la pregària
“Saps què? Des que medito em trobo millor. És com una gran desconnexió. Respiro en tranquil·litat, em relaxo, arriba un moment que ja no penso en res, i entro en una mena de buidor increïble. Realment és una gran teràpia, ho vaig escoltar en una conferència sobre autoajuda i dona resultat.”
 
Que bé! Tot el que ajuda a augmentar la serenitat, el benestar personal, no sols és una forma de descans i plenitud, sinó que pot afavorir la nostra relació i atenció als altres. Tots necessitem camins de pau i felicitat, i la meditació feta amb bona constància n’és un excel·lent mitjà.
 
“De vegades, quan arribo al silenci absolut, o quasi absolut, i deixo de pensar i imaginar, experimento una sensació nova, com si la buidor no sigués tan buida, com si arribés a una nova realitat.”
 
Sí, és cert, això passa. Quan tinguis aquesta sensació o experiència no et preguntis res, ni intentis desxifrar-ne el sentit. Viu... i prou. Tampoc en la meditació l’has de cercar. Però segurament aquesta experiència és una certa connexió amb el teu jo, que és molt més que el pensament, la ment, els sentiments... El teu jo es fa una mica conscient. La buidor et connecta amb tu.
        
“Vull fer-te una darrera pregunta. Jo no soc gaire religiós i m’agradaria ser creient, i em pregunto si aquesta buidor personal que es dona a la meditació –no sempre– pot tenir una relació amb el que en dieu Déu.”
 
Des del meu punt de vista és possible que en la connexió amb el teu jo Déu hi sigui. Crec que Ell és en tot, especialment en les persones. Però no en tindràs normalment una certesa absoluta. Ell, però, en Jesús, ens va indicar un camí segur per ser trobat: “El que feu a aquells més pobres a Mi m’ho feu”. Si la meditació et porta pel camí de la compassió i del servei als pobres i descartats... bon senyal que Déu es troba en el teu jo.
 
Jesús Renau sj.
imatge de la secció
Espai Sagrat
Pregària diària online


imatge de la secció
Pregària virtual
La meditació és més que una teràpia


imatge de la secció
La colla d'amics de Jesús
Propòsits


imatge de la secció
Prega-rock
Un món, dues classes de persones


imatge de la secció
Homilies
Vint-i-cinquè diumenge - Temps Ordinari


imatge de la secció
Vinyetes
Tens enveja perquè són generosos?


imatge de la secció
El post de les 9
Corda


imatge de la secció
Al cor del món
Cinc emocions fonamentals


imatge de la secció
Claraboia
El deure de decidir en consciència


imatge de la secció
Aprendre a pregar
Un pensament de llum i un xic de vista


imatge de la secció
Actua
Algú et necessita