Altres pàgines dels Jesuïtes   

Visita'ns al FacebookVisita'ns al Twitter
Pregària virtual
Petites històries reals o de ficció, testimonis ...
(+info)
índexcomentaris (0)imprimeixpdfsubscriu-terecomana
Comparteix a Facebook  Comparteix a Twitter  afegeix a Del.icio.us  afegeix a Yahoo! MyWeb  afegeix a Gennio  afegeix a BlinkList  Què és això?

pregària 627
De la dispersió a la integració

imatge de la pregària
Vivim en molta dispersió: vida personal i vida política, vida familiar i vida laboral, vida religiosa i gnosticisme pràctic, nacionals i estrangers... Hi ha certes connexions, evidentment, però massa vegades actuem de forma desconnectada entre els dos elements. A casa som molt seriosos i a la feina simpàtics, resem i no ens importa gaire l’Església, som amables amb alguns i durs amb els altres. De fet, tenim diverses caretes segons el qui, el com i el què. Una excessiva dispersió mostra egocentrisme, inseguretat i dependència excessiva de les situacions externes.

Una persona ben integrada ha anat aprenent que hi ha realitats de notable valor i altres n'hi ha d'altres que són relatives. Sap afirmar i modelar segons situacions; però no li resulta còmode dissimular o fer un paper en el qual no creu. Una persona integrada normalment ha fet un llarg procés i ha anat assolint uns valors, uns projectes i unes relacions. Una persona integrada en el fons va sabent quines són les pròpies arrels, en quin moment està i cap a on voldria anar.

Jesucrist és el cor vital de la integració de la persona creient. Com el cor envia la sang fins al més amagat racó del cos humà, el vivifica purificant i vitalitzant... el Senyor integra al voltant de la relació de fe i amor tota la nostra vida. No és únicament una fe d’afirmacions mentals, ni únicament d’accions altruistes, ni de relacions humanes o de vida en comú. No és una fe que ens disgrega segons els temps i les circumstàncies, sinó una fe de seguiment i amor que tendeix a integrar-nos com a persones noves, renovades, socials, pietoses i misericordioses. “Res humà li és aliè.”

L’Esperit de Jesús va treballant –per dir-ho d’alguna manera– en el nostre interior per passar de la dispersió (notable dispersió, que ens arrossega en la nostra societat) vers una integració personal, centrada en Jesús, on poder “anar trobant Déu en totes les coses” i “en tot estimar i servir”.
 
Jesús Renau sj.
imatge de la secció
Espai Sagrat
Pregària diària online


imatge de la secció
Pregària virtual
De la dispersió a la integració


imatge de la secció
La colla d'amics de Jesús
Transforma el dolor en amor


imatge de la secció
Prega-rock
Papaoutai


imatge de la secció
Homilies
Trenta-quatrè diumenge (Jesucrist Rei) - Temps Ordinari


imatge de la secció
Vinyetes
Crist Rei de Melilla


imatge de la secció
El post de les 9
Vocabulari de Déu


imatge de la secció
Al cor del món
Herois o comunitaris


imatge de la secció
Claraboia
Catalunya i l’europeisme


imatge de la secció
Aprendre a pregar
Perill! La pregària em va bé!


imatge de la secció
Actua
Encuentros que cambian vidas