23-  Sigues la clau

(Míriam Díez Bosch)


imatge del text
A la vida no tot depèn de nosaltres. Tantes decisions impliquen als altres. Necessitem a les altres persones, encara que a vegades anem de massa autònoms i alliberats. Tenim lligams, i la societat no és una massa amorfa sinó que està feta de persones que estem connectades les unes amb les altres. A les xarxes socials, l’anonimat i sovint el menyspreu pels altres surt de franc. 
 
Per sort, sempre hi ha persones amb ganes d’aportar no només un granet de sorra, sinó sacs de sorra per construir. És el cas d’un grup d’estudiants de la Universitat Ramon Llull que han llençat una campanya a les xarxes socials que es diu Sigues la Clau (#BeTheKey), i que té com a objectiu omplir Facebook, Twitter i Instagram fins el 6 de juny, dia en què finalitza la campanya, de missatges, recursos, fotos... de persones o institucions que siguin clau per combatre l’odi a les xarxes. En concret, per combatre la creixent islamofòbia al barri del Raval, on el 17 d’agost els atemptats terroristes van colpir el cor de la ciutat catalana.
 
Els estudiants, que tenen entre 18 i 27 anys i estudien des de primer de carrera fins a doctorat a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna, tenen clar que cal respecte i actitud positiva a les xarxes socials, plenes de post-veritat i d’odi.
 
Lydia Dionsís, la cap de l’equip, creu que “les noves generacions han de conèixer un món on el discurs d’odi no existeixi. Està en les teves mans voler ser la clau per canviar el transcurs de la història!”. Els estudiants estan competint amb altres universitats del món en aquest concurs promogut per Facebook i gestionat per EdVenture Partners.
 
Relectures cristianes de l'actualitat. Realitzat per un equip de periodistes.