11-  La BĂ­blia et parla. N'ets conscient?

(Montserrat Creus Maristany)


imatge del text
Qui més qui menys coneix alguna frase de la Bíblia, de la Sagrada Escriptura, del que hauria de ser el llibre de capçalera per a tots els cristians... Però, la Paraula de Déu és viva en nosaltres? La llegim, la meditem, li deixem un lloc a la nostra vida i la posem en pràctica?

Per tal d’animar-nos a la seva lectura i a pregar amb ella, del 27 de novembre al 3 de desembre se celebra a totes les diòcesis catalanes la II Setmana de la Bíblia amb el lema “La Paraula de Déu és viva i eficaç”. Es tracta d’una setmana, promoguda per l’Abadia de Montserrat, l’Associació Bíblica de Catalunya, el Centre de Pastoral Litúrgica, l’Editorial Claret i Ràdio Estel – Catalunya Cristiana— i patrocinada per la Conferència Episcopal Tarraconense, amb la voluntat que les parròquies, comunitats, arxiprestats i diòcesis promoguin iniciatives que destaquin el valor eclesial i espiritual de la Paraula de Déu, una Setmana que té com a colofó el Diumenge de la Paraula, que se celebra el primer diumenge d’Advent, dia de l’inici de l’Any Litúrgic.
Durant aquesta setmana es faran diversos actes (xerrades, taules rodones, lectio divina, pregàries, meditacions), tots ells centrats en la Bíblia, per tal que tot Catalunya bategui amb el text bíblic i enforteixi així un dels pilars de la seva fe i de la seva història. Tots els actes es poden consultar al web http://www.setmanadelabiblia.cat/

Diu sant Pau als cristians Hebreus que la Paraula de Déu és viva i eficaç. Ja ens ho creiem, això? És viva: ens parla, ens interpel·la, ens fa moure, ens fa sortir de nosaltres mateixos, de la nostra zona de confort, té la capacitat de retratar en un instant la nostra situació vital i posar-la davant de la proposta de vida de Jesús; per tant, no ens hauria de deixar indiferents ni quiets, no l’hauríem d’eludir, ans al contrari, ens hauria de remoure per dins, ens hauria de moure a la conversió. La Paraula de Déu és viva! Què ens diu avui a nosaltres? Què et diu? La Paraula de Déu és també eficaç, té la virtut de produir l’efecte volgut, per part de Déu, esclar, i alhora és activa, resolutiva, poderosa i plena de força.

Estaria bé aprofitar totes les oportunitats que se’ns ofereixen i que són al nostre abast per alimentar-nos de la Paraula de Déu. Iniciatives com aquesta Setmana ens poden fer adonar del diàleg constant de Déu amb el seu poble i fer comprendre la riquesa de la Bíblia, ens poden ajudar a dedicar més temps a Déu, a centrar-nos, a escollir la millor part...
Relectures cristianes de l'actualitat. Realitzat per un equip de periodistes.